Brezilyalı hemşire Russia Goes , COVID-19'un ciddi semptomlarıyla mücadele ederken bilinçsiz ve solunum tüpünden nefes alarak Nisan ayında doğum yaptı.

42 yaşındaki hemşire Goes, yeni doğan kızıyla tekrar bir araya gelmeden yaklaşık bir ay geçirdi.

Reuters'e verdiği röportajda , "Tanrı sadece içimde olan ve aniden tüm bunlardan çıkarılan küçük kızı ne kadar özlediğimi biliyor" dedi .

Goes, şu anda ABD'nin en büyük ikinci salgını olan virüsle enfekte olan en az 374.000 Brezilyalıdan biri. 23.000'den fazla insan öldü.

Normalde yenidoğan yoğun bakım ünitesinde hemşire olarak çalışmasına rağmen, koronavirüs salgını başladığında Goes evde kaldı, ancak kocası Ednaldo Goes , işe gitmeye ve alışveriş yapmaya devam ederken virüsü kendisine iletmiş olabileceğinden şüpheleniyor.

Russia Goes, nefes darlığı ve diğer COVID-19 semptomları olan bir Rio de Janeiro hastanesine kabul edildiğinde, hamileliğinin sekizinci ayının başındaydı. Doktorlar, annenin durumunu daha iyi tedavi etmek için erken bir sezaryen doğum önerdi.

Bebeğin virüs testi negatif çıktı ve başka bir hastaneye nakledilen Hemşire Goes doğum yaptı.

Solunum yolu hastalıklarıyla mücadelenin zor ve "çok acı verici" olduğunu söyleyen Goes, ancak yavaş yavaş iyileşebildi. Kızı Luisa ile neredeyse başka bir hastanede kocası ve bebeği ile bir video bağlantısı aracılığıyla tanıştı.

Goes nihayet iki hafta sonra hastaneden taburcu edildi ve doğumundan 26 gün sonra kızını kucağına alabildi. Maskeli sağlık personeli balonlarla toplandı ve Goes bebeği kucağındayken hastaneden ayrılırken alkışladı.

“Göğsümde tutmak çok duygusaldı” dedi.

Russia Goes iki hafta sonra hastaneden serbest bırakıldı ve doğumundan 20 gün 26 gün sonra kızıyla yüz yüze görüştü. (REUTERS / Ricardo Moraes)

Editör: Haber Merkezi