HASTANE ÖNÜNDE TOPLANDILAR
Sakaryalı yetkililer, Eski Doğumevi'nin yeni binasına taşınmasından sonra pandemi hastanesi olacağını açıklamıştı. Bunun üzerine bir araya gelen bölge halkı ve esnaf, bu durumun bölgeyi kötü etkileyeceğini belirterek değişikliğe karşı çıktı. Hastane önünde toplanan vatandaşlar yetkililere,"Bu iş ticareti ve hayatı kötü etkileyecek, burada pandemi hastanesi istemiyoruz" şeklinde çağrı yaptı.

TÜM İLLERDE ŞEHRİN DIŞINDA
Hastane bölgesinde market işleten Salih Zeki Palazlı tüm illerde pandemi hatanelerinin şehrin dışında olduğunu belirterek, "Burada biz pandemi hastanesi olmasını istemiyoruz. Şehrin göbeğinde olacak, bütün illerde şehrin dışında olmasına rağmen. Bu hastanenin şehir dışında olması gerekiyor. Valiliğe ve yetkililere sesleniyoruz, bunu istemiyoruz." dedi

ESNAF DÜKKAN KAPATIR
Emlakçı Yıldız Özdemir ise bu hastanenin açılmasıyla bir çok esnafın kepenk kapatmak zorunda kalacağını ifade ederek, "Ben burada pandemi hastanesi olmasını bir esnaf olarak istemiyorum, kesinlikle karşıyım. Benim gibi bir çok esnafta hemfikiriz bu konuda. Burada yaşayan insanlara ve esnaflara çok zarar verecek. Bu buradaki esnafın gelir kaynağını kısıtlamak olacak, esnaf dükkan kapatmak zorunda kalacak." şeklinde konuştu. 

İNSANLAR BURAYA GELEMİYOR
Pandemi hastanesi gündeme geldiğinden bu yana bölgede hareketliliğin azaldığını belirten esnaf Turgay Hıdır ise şöyle dedi: "Biz bu konuda mağduruz. İnsanlar şu anda bile korkarak buraya gelmiyorlar, virüs sebebiyle. Bu işe bir çözüm bulunmasını istiyoruz. Tren garına, ilçe duraklarına yakın burası. İnsanların yoğun olduğu yer burası. Burada aileler yaşıyor. Doğumevi yeni hastane açılıyor ama komple hastaneyi götürerek burayı pandemi hastanesine dönüştürmelerini istemiyoruz."