Edinilen bilgilere göre; Kahramanmaraş’ın Onikişubat ilçesine bağlı Haydarbey Mahallesi’nde parkta oyun oynarken ayağına paslı demir parçası batan E. N. A.’yı ailesi önce Kahramanmaraş Necip Fazıl Şehir Hastanesi’ne bağlı Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’ne götürdü. Çocuk Hastanesi’nin acil servisine bakan doktor, yaralanmaya müdahale edemeyeceklerini ifade ederek E. N. A.’yı ortopedi doktoruna başvurmaları için Yörükselim Ek Hizmet Binasına yönlendirildi. Yörükselim Ek Hizmet Binasında acile giriş yapan E. N. A.’nın röntgeni çekildi. Röntgeni çeken acil doktoru, demirin 2,5-3 santim içeri girdiğini ve ortopedi doktorunun müdahale etmesi gerektiğini belirterek, ortopedi doktorunu aradı. Ancak demir parçasını çıkarmak yerine aileye; “Bugün gidin, yarın gelin” dedi.  

Acil doktorunun “Eve gidin” sözü üzerine Baba Ş. A., “Nasıl olur? Çocuğun ayağına demir saplı bu şekilde eve gidilir mi?” diye çıkıştı. “Prosedür böyle, sabah saat 10.00 gibi gelin, bir şey olmaz” cevabını alan baba Ş. A.,  acil doktoruna “Size tek bir söz söyleyeceğim: Sizin çocuğunuz olsa aynısını yapar mıydınız?” ifadelerini kullandı. Bunun üzerine acil doktoru güvenlik görevlilerini çağırarak Ş. A.’yı dışarı çıkarttırdı.

Yörükselim Ek Hizmet Binasından ayrılan Ş. A., özel bir hastaneye giderek çocuğunun ayağındaki demir parçasını çıkarttırdı. Hastane yönetimi ve acil doktoru hakkında yasal işlem başlatmaya hazırlanan Ş. A., yaşanan üzücü duruma ilişkin şu paylaşımı yaptı: “Sağlıkçılar başımızın tacıdır. Fakat biz de bir insanız. Bu kadar yukardan bakılmaz insanlara. Daha sonra acil doktoru benden şikayetçi olmuş. Devletin imkânlarıyla insanlara bu zulüm neyin nesi? Bir vatan millet sevdalısı olarak takdiri size bırakıyorum.”