CHP Balıkesir Milletvekili Fikret Şahin, hizmete giren on şehir hastanesi için ödenen toplam kira ve hizmet bedellerine ilişkin soru önergesi hazırladı. Şahin, sorusunun Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP’li Şahin, ”Şehir Hastanelerinin hizmete açılmasının ardından, özellikle bu hastanelerin kira ve hizmet bedelleri kamuoyunda ciddi tartışmalara neden olmuştur. Sağlık Bakanlığı’mn merkezi yönetim bütçesinde ‘’Yap-Kirala-Devret Modeli ile Yaptırılan Hastanelerin Kira Bedelleri ve Hizmet Bedelleri” olarak bulunan iki farklı gider kaleminde her yıl ciddi artışlar gözlenmektedir. 2020 yılı Sağlık Bakanlığı Merkezi Bütçesi 58.875.829.000 Türk Lirası olarak belirlenmiş; şehir hastanelerinin ”kira ve hizmet bedelleri” için 2019 yılında 6.150.000.000 Türk Lirası ayrılmışken, 2020 yılı için bu miktar 10.414.919.000 Türk Lirası olarak belirlenmiştir. 2020 yılı Sağlık Bakanlığı bütçesinin yüzde 17,66’sı şehir hastanelerinin kira ve hizmet bedeli olarak ayrılmıştır. Bu bağlamda ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik kriz ve vatandaşlarımızın sağlık alanında yaşadığı sıkıntılar göz önüne alındığında, kamuoyunun hizmete giren şehir hastaneleri için bu zamana kadar ne kadar kira ve hizmet bedeli ödendiği konusunda bilgilendirilmesi gerekmektedir” diye konuştu.

CHP Balıkesir Milletvekili Fikret Şahin’in soruları:
1. Hizmete giren 10 şehir hastanesi ( Bursa, Kayseri, Ankara, Mersin, Eskişehir, Elazığ, Adana, Manisa, İsparta, Yozgat) için bu zamana kadar toplam ne kadar kira ve hizmet bedeli ödenmiştir?
a. Hizmete giren 10 şehir hastanesi için toplam ödemesi yapılan kira ve hizmet bedelleri Türk Lirası veya döviz olarak mı ödenmiştir? Döviz olarak ödenmişse hangi kurdan ödemeler yapılmıştır?
2. Hizmete açılmış 10 şehir hastanesi ( Bursa, Kayseri, Ankara, Mersin, Eskişehir, Elazığ, Adana, Manisa, İsparta, Yozgat) için ödenmiş olan kira ve hizmet bedellerinin yıllara göre aylık dökümü nedir?

Editör: Haber Merkezi