Özellikle Ankara Bilkent Şehir Hastanesi gibi dev kompleklerde personeli düşünürek bir kreş dahi hizmete sokulmaması çeşitli eleştirileri beraberinde getirirken, sağlık alanında Türkiye’nin önemli yatırımlarının başında gelen Eskişehir Şehir Hastanesi bu konuda benzer hastanelerden kendini ayırabilmiş durumda. Farklı yaş gruplarına da hizmet verme kapasitesi olan oyun, beslenme ve uyku alanları bulunan kreş hizmetinden dolayı SağlıkPersoneliHaber.Net ailesi olarak Eskişehir Şehir Hastanesi Yönetimini kutluyoruz.

80 ÇOCUK KAPASİTESİNE SAHİP

Sağlıkta Dönüşüm Programı ile beraber hayata sokulan ve yaklaşık bir yıl önce hizmete açılan Eskişehir Şehir Hastanesi Keş hizmeti özelliği ile diğer Şehir Hastanelerinden kendini ayırıyor. Farklı yaş gruplarına aynı anda hizmet verme kapasitesi bulunan Kreş’de şuan sadece hastanede çalışan sağlık çalışanlarının çocukları hizmet görebiliyor. Çocukların hastane ortamında olduklarını hissetmemeleri için ayrı bir tasarımla hayata geçirilen kreş, 80 çocuk kapasitesine sahip olup, oyun, beslenme ve uyku alanlarını da içerisinde barındırıyor. 

Hastane’nin proje halinde iken çizim planları hazırlanan Kreş, görevli sağlık çalışanları açısında da büyük kolaylık sağlıyor. Konuyla ilgili Eskişehir Şehir Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Yaşar Bildirici yaptığı açıklamada, Kreş hizmetinin çalışanlar açısından önemli ve değerli bir hizmet olduğunu vurgulayarak, hastanemiz 2018 Kasım ayında hizmete girmiş, hemen hemen aynı tarihlerde yönetim olarak kreşimizi de faaliyete geçirdik. 80 kişilik olarak planlanan kreş’de çocukların kendilerini hastane ortamında hissetmemeleri için farklı bir tasarım düşünülmüş ve bu zaten ilk bakışta kendini belli ediyor dedi. Zaman geçtikte kreşimizin bilinirliği de artıyor dedi.