Barış Pınarı Harekatı’nın başladığı andan itibaren öncelikle Şanlıurfa ve Mardin’de sağlık çalışanlarının ve doktorların izinleri süresiz olarak ertelenmişti. Barış Pınarı Harekatı’nın üzerinden 3 ay geçmesine rağmen Mardin ve diğer illerde izin hakları geri verilirken Şanlıurfa’da hala kaldırılmadı. Tabipler odasının ortak basın açıklaması düzenlemesi üzerine ve diğer sendikaların tepkilerinin üzerine Şanlıurfa Milletvekili Zemzem Gülender Açanal ve Sağlık Bakanlığı'nın yoğun uğraşları üzerine izin yasakları bu hafta kalkıyor.

İzin yasakların bu hafta kalkacağını sosyal medya ağı Twitter’den duyuran Sağlık-Sen Şanlıurfa Şube Başkanı Abdulkadir Yabir şu ifadeleri kullandı; Sağlık çalışanlarının izinleri konusunda gerek bakanlık gerekse siyasi mecrada tüm girişimler yapılmış ve izin yasağının bu hafta icinde kaldırılacağı konusunda bilgi alınmıştır. Bu bağlamda tüm sağlık çalışanları adına Vekilimiz Zemzem Gülender Açanal hanımefendiye teşekkür ediyorum” dedi.

İZİN VE TAYİN YASAĞI BUGÜN KALKTI!

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Genel Sekreteri Dr. Bülent Nazım Yılmaz’ı telefonla arayan Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet İslamoğlu, Şanlıurfa’da yaklaşık üç aydır sürmekte olan izin ve tayinlerin askıya alınması uygulamasının kaldırıldığını bildirdi.

Editör: Haber Merkezi