MHRS'den randevu verilmediği için, daha gün doğmadan engelli çocuklarıyla birlikte yollara düşen aileler, Çocuk Psikiyatri'den rapor alabilmek için sabah saat 6.00'da poliklinik kapısı önünde sıraya giriyor. Engelli çocuklar içerisinde Vezirköprü, Ayvacık, Yakakent gibi uzak ilçelerden gelenler de çoğunlukta. Üstelik sıradaki ilk 15 hastanın kabul edilmesi yüzünden, sıraya giremeyen engelli çocuklar muayene olamadan evlerine geri dönüyorlar.

Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden çocuklarına sağlık raporu almak için başvuran aileler daha işlemlerinin ilk aşamasında 'muayene' sırası sorunuyla karşı karşıya kalıyorlar. Engelli raporu işlemlerinde bu çocukları öncelikle Çocuk Psikiyatri doktorunun muayene etmesi gerekiyor. Ancak ailelere 182 Çağrı Merkezi ve MHRS (Merkezi Hekim Randevu Sistemi) üzerinden randevu verilmiyor, bizzat kendilerinin polikiliniğe giderek sraya girmeleri gerekiyor. Günlük 30 muayene limiti olması sebebiyle de aileler mesainin başlayacağı 8:30’da değil, geç kalmamak için daha gün doğmadan sabah saat 6.00'da hastaneye giderek, sıra kapmaya çalışıyor.

Samsun Eğitim Araştırma Hastanesi'nde rapor heyetlerinin pazartesi ve perşembe günleri çalışıyor olması nedeniyle, Asarcık, Vezirköprü, Yakakent ve Ayvacık gibi uzak ilçelerden gelen aileler ve engelli çocukları da gece saat 3.00-4.00 gibi kalkıp, yollara düşmek zorunda kalıyorlar. Bu nedenle birçok aile, engelli çocukları ile birlikte sabahın 6.00'sından itibaren sırayı aldıktan sonra muayenenin başlayacağı saate kadar koridorlardaki banklarda uyuklamak zorunda kalıyorlar.

Hastanede kimi zaman 30 hasta limitine rağmen, doktorun talimatı ile sadece 15 hastaya işlem yapılması yüzünden 15'nci sıradan sonraki aileler ve engelli çocukları ise muayene bile olamadan köylerine geri dönmek zorunda kalıyor. Üstelik engelli aileleri ve hiçbirşeyden habersiz engelli çocuklarının yaşadığı bu dram, hastane başhekiminin odasının hemen karşısındaki koridorda yaşanıyor.

Konuyla ilgili olarak görüşlerini almak istediğimiz Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. İsa Şimşek, "Anlatmak istemiyorum. Açıklama yapamam" dedi.

Editör: Haber Merkezi