Samsun'da bazı doktorlara, savunma sporu Jui Jitsu öğreterek, hasta yakıları tarafından yapılan saldırılara karşı kendini savunmayı öğreten karma dövüş sanatları Dünya Şampiyonu Recep Soylu, Samsun Tabipler Odası Başkanı Dr. Murat Erkan'ı ziyaret etti. 

FARKINDALIK YARATILDI

Doktorların 'şiddet değil ama  kendisine yönelik saldırıları önleyebilmek için savunma sporlarını öğrenmesinin önemine  dikkat çeken Tabipler Odası Başkanı Dr. Erkan, "Recep Soylu hocamız, sağlıkta şiddete karşı yürüttüğümüz çalışmalarda önemli bir farkındalık oluşmasına yol açtı. Spor yapmak isteyen meslektaşlarımız da var,   savunmayı öğrenmek isteyenlerde. Ama en önemlisi, bir sağlıkçının 'savunmayı  öğrenmek istemesi'" dedi.

ÖNCELİKLE SAKİNLİĞİ BİZ ÖNERİYORUZ

Kore'den altın madalya ile dönen Recep Soylu ise, "Öncelikle sakinliği öneriyoruz. Mümkün olduğu kadar savunma dahi olsa, kavgadan kaçmak gerekir. Ama durum  kaçınılmaz bir hal  aldığı zaman,  hiç güç vermeksizin, sadece bir kaç teknik hareketle kendinizi koruyabilirsiniz. En azından bir zarar görmeden saldırganın 'dikkatini  çekebilir' ve belki de sakinleşmesi sağlanabilir. Gerekirse, etkisiz  hale getirilebilir ve güvenlik güçleri gelene kadar  kendinizi koruyabilirsiniz" diye konuştu. 

Karma Dövüş Sanatları Dünya Şampiyonu Recep Soylu, HHALK Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Aziz Yener Cabbar ile birlikte Samsun Tabipler Odası Başkanı Dr. Murat Erkan'ı ziyaret etti.  

Soylu, Tabipler Odası Başkanı Erkan'a hediye takdiminde bulundu. 

Editör: Haber Merkezi