Türkiye’de de görülen hastalık sonrasında Cumhurbaşkanlığı tarafından farklı önlemler alındı.

Sağlık çalışanları özverili bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor. Sağlık Bakanlığı’nın aldığı önlemler sayesinde ülkemizde korona virüsle başarı ile mücadele edilmektedir. Bu mücadeleye halel getirecek dedikodulardan kaçınılmalı, sağlık profesyonellerinin uyarılarına kulak verilmelidir.Normal de herkes corona’dan kaçmaya çalışırken, direk riskle karşı karşıya olan sağlık çalışanı büyük bir özveri ve emekle 7/24 mücadele veriyor.

Okullar tatil edildi, Üniversiteler tatil edildi, AVM’ler boşaltıldı. Maçlar seyircisiz oynatılacak, etkinlikler iptal edildi. Uluslar arası sınırlar kapatıldı. İnsanlar birisine dokunmaya korkar oldu. Fakat hastanelerimiz hala açık. Yapılan hizmetlerin çoğu acil ve ertelenemeyecek özelliktedir.Sağlık sektörü 7/24 hizmet esasına göre işletilir ve gelen hastaların çevrilmesi HUKUKİ,AHLAKİ ve BİLİMSEL açıdan mümkün değildir. 

Sağlık çalışanları hastaların nabzını kontrol etmek için, karnını muayene etmek için hastalara dokunuyor. Öksüsürük-nefes darlığı olan hastaların akciğer seslerini dinlemek için hastalarla yakın temas kuruyor. Sağlık çalışanları endişeleri olsa da ateşi olan, öksüren, nezle olan hastasını bırakıp kaçmıyor ve görevini layıkıyla hatta fazla fazla çalışarak yerine getiriyor.

En yüksek rist altında olan ancak geri adım atmayan tek topluluk sağlık çalışanlarıdır.

Onlar saygıyı fazlasıyla hak ediyor.

Sağlık çalışanlarımızın var olan sorunlarının çözümüne yönelik adımların atılmasını bekliyoruz.