Yaşadığımız bu sıkıntılı dönemde en büyük yükü kamu hastanelerinin taşıdığını savunan Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Yavuzyılmaz, şöyle konuştu:

 "Bin 600 yataklı Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi sadece 60 yatağını kovid'li hastalara ayırmış. Durumu ağır olan kovid'li hastalara ayrılan yoğun bakım yatak sayısı ise sadece 7. Kamu hastanelerimizde ise 300'ün üzerinde yoğun bakım yatağı hizmet veriyor kovid'li hastalara. Doç. Dr. Alpaslan Türkkan sadece eleştiriyor... Kendi bulunduğu kurum bu sürece ne kadar destek vermiş mesela? Tüm yük kamu hastanelerimizin üzerinde... Tıp Fakültesi hastanesi temiz hastane olarak hizmet verecekmiş... Günde 10 bin test yapıyoruz... Doluluk oranımız artıyor..."

***

Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Yavuzyılmaz mevcut kamu hastanelerinin şu an için yoğunluğu çevirebilir durumda olduğunu ancak doluluk oranının arttığını vurgulayarak dikkat çeken bir konuya da değindi.

Dr. Yavuzyılmaz, test sonucu pozitif çıkan bazı hastaların ilaçlarını kullanmadığını öne sürdü.

Aşı randevusuna gelmeyen ve pozitifli bazı hastaların ilacını kullanmayışı nedeniyle de kovid'li hasta sayısı artıyor ne yazık ki!

Acillerin dışında bazı ameliyat ve poliklinik sayılarına sınırlama getirdiklerini de sözlerine ekleyen Dr. Yavuzyılmaz, "Bireysel tedbirlere uymak şart! Temel amacımız hastalığa yakalanmamak. Vatandaşlarımızdan bize destek olmalarını bekliyoruz..." dedi.

***

Evet, aşılamanın başladığı ilk dönemde sağlık çalışanları dâhil belirlenen öncelikli grupların aşıya ilgisi büyüktü. Ancak son zamanlarda ise sırası geldiği halde aşı yaptırmak istemeyenlerin sayısı artıyor.

Nedenleri arasında, korku, çekimserlik ve kulaktan dolma bilgilerle aşının yan etkisi olabileceği düşüncesi yer alıyor...

Şunu unutmayalım!

Aşı olmayı reddetme bireysel özgürlük değil, toplum sağlığını tehdit eden bir davranıştır...

Sırası gelenler lütfen!

Haydi aşıya!..

Lale Akasoy / Yeni Dönem