Samsun Eğitim Araştırma Hastanesi Cerrahi Yoğun Bakım Servisi'nde iddaların ardı arkası kesilmiyor. 

Yaklaşık 1,5 yıl önce yaşanan skandallar dizisinde, Yoğun Bakım Servisi'nde hastaların ilgisizlik nedeniyle kötü şartlara maruz kaldığı iddiasını Gerçek Taraf sitesi ziyaretçielrine duyurdu.

Sitede yer alan iddialar şu şekilde;

Cerrahi Yoğun Bakım Servisi'nde ki iddialar şu şekilde;

"HASTA ENTÜBASYON TÜPÜNÜ ÇIKARIYOR"
Travma sonucu 17 yaşındaki hasta, cerrahi yoğun bakım servisinde, entube  şekilde takip edilirken hemşirenin dikkatsizligi sonucu, sedasyon ilaçları damar yolundan dışarı akmasıyla hasta acı içinde uyanıyor ve entübasyon tüpünü çıkarıyor

"HEMŞİRELER, MALZEMELERİ TANIMIYOR"
Olayı fark eden personel hemşireye haber veriyor ve doktor çağrılıyor doktor entübasyon için malzeme istiyor ve hemşireler malzemelerin yerlerini ve malzemeleri ne olduğunu bilmediği için doktora malzemeyi veremiyor bu arada hasta kusuyor ve kusması akciğerlerene giderek hastanın solunumu duruyor.

DOKTOR, HEMŞİRELERE KIZIYOR
Doktor diğer hemşireden yardım istiyor, bir süre sonra hasta entübe ediliyor. Hasta uzun uğraşlar sonucu normale dönüyor. Nöbetçi doktor hastaya bakan hemşireye malzemenin yerini nasıl bilmezsin nasıl böyle bir hata yaparsın diye söyleniyor.

SORUŞTURMA AÇILMIYOR
Ertesi gün durumu Yoğun Bakımdan Sorumlu Klinik Şefi Doktor E.P'ye anlatıyor ve bu konu ile ilgili doktor E.P. hiçbir işlem yapmıyor. 

"RAHATSIZ OLDUĞU İÇİN CİHAZIN SESİNİ KISIYOR"
Hemşire hatasından dolayı birkaç gün sonra serviste yatan başka bir hasta makineden ayrılıyor ve solunum aresti gelişiyor. Görevli hemşire monitör sesinden rahatsız olduğunu söyleyerek seslerini kısıyor. Hasta, monitör alarm sesi kısık olduğu için fark edilmiyor. Diğer hemşireler telefonda oyun oynarken yüksek sesle müzik dinlerken odada hasta ölümle  burun buruna kalıyor.

"BU OLAYIN DA ÜZERİ KAPATILIYOR"
Başka bir hemşire olayı fark ederek hemen müdahaleye başlıyor ve doktoru çağırıyor. Hasta tekrar makineye bağlanıyor. Monitörün sesini kıstığı için diğer arkadaşlarıyla tartışıyor. Bu durumu Yoğun Bakımdan Sorumlu Klinik Şefi Doktor E.P'ye bildiriyorlar. Doktor E.P. yine hemşireler hakkında işlem yapmayarak olayın üstünü kapatılıyor.

"BUNU SAKIN ONLARA SÖYLEMEYİN!"
Görevli personeller durumların içler acısı olduğunu hemşire  E.A ve N.B söyluyorlar. Yoğun Bakımdan Sorumlu Klinik Şefi Doktor E.P. bu durumu öğreniyor ve hemşirelere ve personellere cerrahi yoğun bakım biriminden hemşire  E.A ve N.B'ye bir daha haber gitmeyecek diye baskı yapıyor.

Eğer iddialar doğru ise; Samsun Eğitim Araştırma Hastanesi Cerrahi Yoğun Bakım Servisi Sorumlu Klinik Şefi Doktor E.P.'nin, hastanede yaşandığı öne sürülen olayların üzerini kapatarak her hangi bir tutanak tutmadığı, suçu ve suçluyu koruyarak görevi kötüye kullanma suçu işlemiş olmaz mı?

Kaynak: Gerçek Taraf