112’de görevli 6 kişide daha test sonuçları pozitif çıktı.

Geçtiğimiz hafta içerisinde Çorum 112 Acil İstasyonlarında yapılan test sonucu bir (1) çalışanda pozitif vaka görülmüş ve 2-5 Nolu ASHİ karantina kapsamına alınmış, personele ise izole uygulanmaya başlanmıştı.

Yapılan haber ise sağlık müdürlüğü tarafından yalanlanmış böyle bir vakanın olmadığı dile getirilmişti.

 Oysa cumartesi günü 112 Baş Hekimliği personellerine yapılan CORONA19 Testi sonucunda 5, 112 çalışanında daha covit19 testleri pozitif çıktı. Yetkililer tarafından yapılan çalışmalarda korkutan sonuç olmaması için önlem alınıp alınmadığı ise henüz açıklanmadı.

Çorum Merkezde bulunan 10 ASHİ’de 150 kişi çalışırken bu rakam 112 Başhekimliği personelleri ile 200 civarında. İlçe 112 çalışanlarını da hesaba dâhil edersek 112 çalışanlarının sayıları 500 civarına yükseliyor.

Son Pandemi sürecine girilirken defalarca uyarılan yetkililer gerekli önlemleri almayarak adeta yaşanan bu olaylara davetiye çıkartmıştı. Çorum Merkezde binlerce vakaya giden 112 sağlık çalışanlarının çalışma koşullarında bir türlü iyileştirmeye gidilmemiş ve görmezden gelinerek sağlık çalışanlarını sağlıksız koşullarda hizmet etmeye terk etmişlerdi. Çürük raporlu binalarda hizmet vermek ya da istasyonlar 2 şerli guruplarda aynı yerleri (2 oda, 1 tuvalet, bir soyunma odası) paylaşmaya zorlamak gibi.

Gelinen nokta da ise sağlıkta faciaya doğru gidiyoruz. Meslek icabı görevleri hastalara sağlık götürmek olan 112 Sağlık Acil çalışanın can güvenliği büyük risk altında.

ÇORUM’DA KORONAVİRÜS TABLOSU KORKUTUYOR..!

26 Temmuz 2020
Koronavirüs dolayısıyla bugün Çorum’da 93 test yapılırken, test sonuçlarına yansıyan vaka sayısı korkunç boyutlara ulaştı.
Çorum’da bugün yapılan 93 koronavirüs testinin sonucunda 19 pozitif yeni koronavirüs vakası tespit edildi. Yeni test sonuçlarına göre, Çorum’da bugün itibari ile tedavi gören pozitif vaka sayısı 209’e sıçrarken, toplam vaka sayımız ise 640’e fırladı.
**
TOPLAM VAKA SAYISI 640’A FIRLADI
Koronavirüs tedavisi gören bir hastamız ise hayatını kaybetti. Normalleşme süreciyle beraber Çorum’da vaka sayıları çok hızlı artmaya devam ediyor. Koronavirüs’ün görülmeye başlandığı ilk günden beri Çorum’da yapılan test sonuçlarına göre test yapılan her 21 kişiden birinde koronavirüs pozitif çıktı.

Çorum’da test sayısının azlığı yüzünden bir kaç hafta önce test yapılan her 32 kişiden birinde koronavirüs pozitif iken, artan test sayıları ile beraber bu oranda kademeli olarak 21.9’de 1 oranına kadar yükseldi. Nüfusa oranla yapılan günlük ve toplam test sayısının azlığı ve test sonuçlarına yansıyan vaka sayısının yüksekliği ise artık dehşet saçıyor.
**
ÇORUM’DA BUGÜNE KADAR 14 BİN 24 TEST YAPILDI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın her gün açıkladığı ülke geneli vaka ve test sayılarına göre, her 44-50 kişiden birinde koronavirüs pozitif iken, Çorum’da hem günlük bazda hemde toplamda yapılan az test sayısına göre bile ülke ortalamasının iki kat üzerinde seyretmesi yarınlar için herkesin korkulu rüyası olmaya başladı.
Çorum’da bugün koronavirüs tedavisi gören 6 kişi şifa ile iyileşirken 19 yeni koronavirüs tanısı konularak, ilde karşılaşılan toplam pozitif vaka sayısı 640’a yükseldi.
Çorum’da Koronavirüs nedeniyle bugüne kadar 14 bin 024 test yapıldı. Yapılan testler sonucu 640 pozitif vaka tespit edildi. Bunlardan 425’i şifa ile taburcu edildi. Çorum’da bugün itibarıyla 209 pozitif vaka bulunuyor. Normalleşme sürecinin ardından Çorum’da da artış göstererek etkisini devam ettiren Covid-19 halk sağlığını tehdit ediyor.
İlimizde görülen Koronavirüs vakalarında bazı bölümlerde artış, bazı bölümlerde ise düşüş gözlemleniyor.
**
UYARILARA UYMADA REHAVET SÖZKONUSU

Uzmanların uyarılarına rağmen, halk içerisinde bir rehavet söz konusu.
Yaz aylarının da gelmesiyle birlikte başlayan düğün, nişan vb. toplu hareket edilen organizasyonlar ve toplu kullanım alanları riski üst seviyeye çıkarıyor.
Çorum koronavirüs tablosunu okuyucularımız için günlük olarak araştırıyoruz.
Yapılan araştırmalar sonucunda Çorum’da Covid-19 görüldüğünden beri toplamda 14 bin 024 test yapıldığı ve bugün itibarıyla Çorum’da 209 pozitif vaka mevcut.
Koronavirüs nedeniyle bugün itibari ile 93’ü hastanede normal serviste tedavi görürken, 113’ü ise pozitif olup evlerinde veya diğer özel alanlarda tedavi görüyor. Covid-19 nedeniyle 1 hasta yoğun bakımda tedavi görürken, 2 hasta ise entübede servisinde tedavi görmekte. Çorum’da Covid-19’a yakalanan hasta sayısı bugüne kadar 640 kişi iken şifa ile taburcu edilenlerin sayısı ise 425 kişi olduğu öğrenildi. Bugün itibari ile karantinada hasta bulunmazken, Çorum’da Covid-19’dan vefat edenlerin sayısı ise 6 oldu.

***Daha önce Çorum Sağlık müdürlüğünü ve Çorumu Yönetenleri uyaran haberler yapmış ve önlem alınmasını istemiştik.

(Bu zor günleri atlatmamızda canla, başla mücadele eden ve Hayat Kurtaran Çorum Merkez 2 ve 5 nolu ASHİ sağlık çalışanlarının kendi hayatları risk altında. (Çorum Merkez 2 nolu ASHİ ve Çorum Merkez 5 nolu ASHİ bir arada, aynı istasyonda çalışırken İstasyon şartları ise sadece salonda bulunan küçük bir pencereden ibaret. Adeta yeraltına alınmış bir sığınak görüntüsünü andıran istasyonun diğer odalarının dış dünya ile bağlantısını ise giriş kapıları sağlıyor. Penceresi bulunmayan Çorum Merkez 2 ve 5 nolu ASHİ (112) nin karanlık odalarında 15 personel görev yapıyor. Olası bir Covid-19 bulaşımında ise tüm 112 karantina altına alınma riski taşıyor.)

Kaynak: Haberci 19

Editör: Haber Merkezi