Bu test için ihtiyaç duyulan 5 bin TL'nin bulunması için ünlü sanatçı Haluk Levent çağrıda bulunarak, Kurucusu olduğu AHBAP Platformu'nun üyelerine çağrıda bulunarak Aydın AHBAP, haydi canlarım’ dediği paylaşımı kısa sürede cevap bularak, konuyla ilgili Aydın Sağlık Müdürlüğü açıklama yaptı.

Aydın’ın İncirliova ilçesi Cumhuriyet Mahallesi’nde yaşayan Alperen Orgin'in vmama yediği sırada rahatsızlandı ve dili boğazına kaçtı. Bunun üzerine baba Kemal Orgin, oğlunun içine kaçan dilini kendi imkanlarıyla eliyle çıkardı ve ardından minik Alperen’i doğduğu özel hastaneye götürdü. Hastanede de rahatsızlığı devam ederek dili sürekli içine kaçan Alperen, Adnan Menderes Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. 9 aydan beri hastanelerden eve gelemeyen Orgin çifti, Alperen’in hastalığının kalıtımsal sebebinin tanımlanması için özel bir laboratuvarda, WES testinin yapılıp, kök hücreye inilmesi gerektiği ama bu test için ihtiyaçları olan 5 bin TL’ye bulamadıklarından tedaviyi yaptıramadılar ve yardım çağrısında bulundular. 

SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ HAREKETE GEÇTİ

Alperen’le ilgili haberler üzerine ünlü sanatçı Haluk Levent yardım çağrısında bulundu ve bu çağrı üzerine Aydın İl Sağlık Müdürlüğü harekete geçti. Konuyla ilgili Sağlık Müdürlüğü harekete geçti ve tedavisinin tamamlanması için aile ve ilgili tıbbi birimlerle tüm ön görüşmeler yapılarak, Alperen’in tedavisi müdürlüğümüz tarafından üstlenilmiştir açıklamasını yaptı.

Editör: Haber Merkezi