Sakarya İl Sağlık Müdürlüğü, Sakarya Berberler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Haluk Hacıoğlu’nun sosyal medyadan yaptığı paylaşımları delil gösterip ruhsatsız saç ekimi yapan bir firmanın reklamını yaptığı, tanıtımına destek olduğu gerekçesiyle oda başkanı ve ruhsatsız saç ekimi yapan firma hakkında suç duyrusunda bulunmuştu. 

Yapılan denetim ve incelemelerle ilgili olarak tutulan tutanakta; ‘Saç ekimi ve medikal estetik ve estetik cerrahi gibi tıbbi uygulama terimlerinin kullanıldığı ve bunların uzman hekimlerce yapılması gereken işlemler olduğu’ ifadelerine yer verilirken işletmede çalışanların ‘Medikal Uygulama’ sertifikası almış cerrahi uzmanlar ya da sertifikalı pratisyen hekim olması gerektiği belirtildi.

İşletmenin bu düzenlemeye aykırı hareket ettiğini belirleyen yetkililer konuyu savcılığa taşıdı.

Aynı suçu daha önce de işlemiş

Sakarya Cumhuriyet Savcılığı tarafından hazırlanan iddianamede Berberler Odası Başkanı Haluk Hacıoğlu ve şirket ortağı olarak bilinen A.A., G.B. ve Ö.O. hakkında ‘Diploması olmadığı halde menfaat temin etmek amacına yönelik olmasa bile hasta tedavi eden ve tabip ünvanını takınan şahısların cezalandırılması’ isteği ile dava açılması istendi. Öte yandan G.B. isimli şüphelinin daha öncede benzer suçtan ceza aldığı iddiaedildi. 

Hacıoğlu iddiaları yalanladı

Berberler Odası Başkanı Haluk Hacıoğlu kendisi hakkında basında yer alan iddialara yanıt verdi. Hacıoğlu; "Şüpheli olarak yargılanmam sadece sosyal medyada yaptığım paylaşımdan kaynaklanabilir. Benim bu şirket ile herhangi bir bağım veya ilişkim yok. Biz her saç ekim şirketi ile yaptığımız anlaşmayı bu şirketlede yaptık. Bizim üyelerimizden tavsiye halinde %10 kazanç sağlıyorlardı. Tekrar söylüyorum. Bu olay tüm saç ekim firmalarına yapılan bir uygulama. Ben 400 bin TL borç ile devraldığım odayı yeniden ayağa kaldırmak için uğraşıyorum. Başka bir derdim yok" dedi.

Sakarya 1’inci Asliye Ceza Mahkemesinde görülen dava 23 Mart 2020’de görülecek.