Merkezi Hekim Randevu Sisteminde beklenen iyileşme sağlanıncaya değin, Bakanlığın odaklanacağı bir numaralı konunun bu sorun olduğunu söyleyen Bakan Koca hayata geçirdikleri 2 yeni uygulamayı tanıttı.

Yeni uygulamalar sayesinde hastaların MHRS randevuları konusunda zorluk yaşamasının da önüne geçilmesi hedeflenirken randevu alıp gelmeyenlerin oranının son bir ayda %21 olarak gerçekleştiği, bu oranın muayene ihtiyacı olan hastaların hekimlere erişimine engel oluşturduğu belirtildi.

MHRS üzerinden randevu alıp gelmeyenlerin oranı son 1 ayda yüzde 21 olarak gerçekleşti. Bu oran, muayene ihtiyacı olan hastaların hekime erişiminde engel oluşturuyor.

Yeni uygulama kapsamında MHRS üzerinden randevu alındığında vatandaşların karşısına "Sayın vatandaşımız, randevunuza gitmeme veya gitmeyeceğiniz randevunuzu iptal etmeme durumunda aynı branştan tekrar randevu almanız ancak 15 gün sonra mümkün olacaktır." uyarısı çıkıyor. Randevulara gidemeyecek olan hastaların, randevusunu iptal etmesi diğer hastalara yer açılması yönünden önem taşıyor.

Sistemde hem internet sitesi üzerinden, hem de SMS ve sesli arama yoluyla randevu hatırlatma veya iptal servisleri bulunuyor.

Editör: Haber Merkezi