Çin’in Vuhan kentinden dünyaya yayılan yeni Korona virüsünün tespiti ‘yerli kit’ ile kolaylaşacak. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Koronavirüs Bilim Kurulu Toplantısı’na ilişkin basın toplantısı düzenledi. Koca, Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü’ne bağlı uzmanların virüsün hızlı bir şekilde tespit edilmesi için hazırladıkları ‘yerli kit’le ilgili, “Korona virüs tespiti için üretilen yerli kit 90-120 dakikalık sürede sonuç veriyor. Geçen hafta bu kit kullanılmaya başlandı” diye konuştu.

Türkiye’nin pandemi eylem planının her yıl güncellendiğini ifade eden Bakan Koca, şöyle konuştu: “2019 Eylül ayında bu eylem planımızı güncellemiştik. Yeni tip koronavirüs salgınının duyulmasından itibaren tedbirlerimizi devreye soktuk” dedi.

Bakan Koca: COVID-19'un (koronavirüs) Yerli Kitini Yurt Dışına İhraç Edeceğiz! haberimiz için tıklayınız.

Zekai Tahir Burak Hastanesi’nde gözlem altında tutulan 61 kişinin karantinadan çıkarıldığını söyleyen Fahrettin Koca, “Zekai Tahir Burak Hastanesi’nde gözetim altında tuttuğumuz yolculardan 3. kez alınan numunelerin sonuçları da negatif çıktı. Hastanede takip edilen sağlık personeli ve uçuş mürettebatı karantinadan çıkartıldı. 14 günlük gözlem süresini evlerinde tamamlayacaklar” açıklamasında bulundu.

Mevsimsel grip vakalarının sayısında düşüş olduğunu gözlemlediklerini kaydeden Koca, aşıların yetersizliği iddialarına ilişkin, “Aşı ile herhangi bir sorunumuz yok. Yeterli aşımız olduğunu söyleyebilirim” dedi.