Korona virüsü, dünya çapında önde gelen doktorların ölümüne yol açmaya devam ediyor. Rusya’da 2014 yılında ‘en iyi pratisyen hekimi’ seçilen Elena Minakova’nın korona virüsünden öldüğü açıklandı.

57 yaşındaki Minakova, ülkenin Voronezh bölgesindeki Pavlovsk hastanesinde korona virüsü hastalarını tedavi ediyordu. Minakova, kardiyoloji ve akciğer uzmanıydı.

‘BİR KAHRAMAN GİBİ ÖLDÜ’

Bölge Valisi Alexander Gusev, Minakova’nın ‘bir kahraman’ gibi öldüğünü söyleyerek, “Birçok kişi, bu korkunç hastalığı yenilgiye uğratmalarına yardım ettiği için ona minnettardu. Fakat ne yazık ki Elena Vasilyevna virüsle kendi mücadelesini kazanamadı” dedi.

‘555 SAĞLIK ÇALIŞANI ÖLDÜ’ İDDİASI

Rusya’da salgının ilk günlerinde sağlık çalışanları arasında koruyucu giysi eksikliğine dair haberler yayımlanmış, ölüm oranlarının da çok yüksek olduğu belirtilmişti. Ülkede şu ana dek 555 sağlık çalışanının korona virüsünden öldüğü öne sürülse de, bu veri yetkililer tarafından doğrulanmış değil.

6 BİN 611 YENİ VAKA

Rusya’da bugün açıklanan verilere göre, son 24 saatte 6 bin 611 yeni vaka tespit edildi. Toplam vaka sayısı 687 bin 862’ye yükseldi. Ülkede son bir günde 135 kişinin yaşamını yitirdiği, toplam ölü sayısının 10 bin 296’ya yükseldi. 

Editör: Haber Merkezi