BAKAN KOCA:TAHLİL SONUÇLARI ÇIKTI, MEVSİL GRİP!

Dr. Fahrettin Koca Rize Devlet Hastanesinde koronavirüsü şüphesiyle hasta kaydı alındı yönündeki haberlerle ilgili olarak, "Koronavirüs şüphesiyle Rize Devlet Hastanesi’nde gözlem altında tutulan hastanın testleri tamamlandı. Ankara Ulusal Viroloji Laboratuvarımızda incelenen numunelerde hastanın Koronavirüs değil mevsimsel grip olduğu anlaşıldı. Hastamız bugün taburcu edilecek." dedi.

Rize ve Trabzon'dan bir grup, iş için Tayland'a gitti. İsmi açıklanmayan gruptaki kişi, ülkeden dönüşünde, yüksek ateş şikayetiyle Rize Devlet Hastanesi'ne başvurdu. Tayland'dan geldiği belirten hasta, koronavirüs şüphesiyle gözlem altına alındı.

Rize'deki tedavisinin ardından Trabzon'daki Kaşüstü Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edilen hastadan kan örneği alınırken, araştırmaya gönderildi.

KOVİD-19 İDDİASINA YALANLAMA

İl Sağlık Müdürü Uğur Bilge, yaptığı yazılı açıklamada, Eskişehir  Şehir Hastanesi'nde Kovid-19 ihtimali üzerinde durulan ve kontrolleri yapılan bir  vatandaşta, detaylı tetkiklerin ardından hastalığa rastlanılmadığını belirtti. 

Türkiye'de Kovid-19 ile ilgili üst düzey tedbirlerin sürdüğünü  kaydeden Bilge, "Vatandaşlarımızın panik yapmasına gerek yok. Rutin olarak zaten  bu tarz tetkikleri birçok hasta üstünde yaptık, yapıyoruz. Ateşi olan ve virüsün  olma ihtimalini taşıyan özellikteki gözlemlerimiz doğrultusunda 'acaba' sorusunu  kendimize sorarak gerekli çalışmamızı gerçekleştiriyoruz." ifadelerini  kullandı.

Bilge, şöyle devam etti:

"Eskişehir'de böyle bir hastalık tespiti yok. Türkiye genelinde de  yok. Sağlık Bakanlığımız zaten gerekli tüm önlemleri aldı. Medyanın kamuyu yanlış  bilgilendirmemesi lazım. Yanlış haber vatandaşları paniğe sevk eder. Bugün komşu  ülke İran'da da bu virüs tespit edildi. Yapılması gerekenleri yapmalı,  sağlığımıza dikkat etmeliyiz. Ellerimizin düzenli yıkanması, sağlıklı beslenme,  direncimizi güçlü tutma konusunda bilinçlenmeliyiz. Okullarımızın, iş  yerlerimizin, evimizin genel temizliğine dikkat etmeliyiz. Vatandaşlarımızın  şikayetleri doğrultusunda, en ufak şüphe dahi olsa gerekli önlemimizi alıyoruz.  Çıkan haberde bir hastanın olduğu ve gözlem altında tutulduğu yazılmış. Böyle bir  hastamız yok."

Editör: Haber Merkezi