Koronavirüsün pandemi ilan edilmesiyle hem özel hastanelerden alınacak sağlık hizmeti hem de özel sağlık sigortasının kapsamı değişti.

Salgın hastalık özel sağlık sigortasının kapsamına girmiyor, tedavi giderlerini devlet karşılıyor. Koronanın teşhisi de tedavisi de özel hastanelerde yapılamıyor. Corona testinden ücret almak ise yasak, testi devlet karşılıyor. Ancak, testi ‘pozitif' çıkan bir kişi tedaviye özel hastanede devam etmek isterse tüm masrafları da karşılamak zorunda kalıyor.

İL SAĞLIK MÜDÜRÜ AÇIKLAMIŞTI

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürü Dr. Emre Erkuş, sosyal medyada yaptığı açıklamada özel hastanelere koronavirüs testi yetki verilmediğini ve test yapamayacaklarını ifade etmişti. Erkuş, “ Şanlıurfa’da özel hastanelerde koronavirüs testi yapılıyorsa, ruhsatsız ve geçerliliği olmayan testlerdir. Bakanlık tarafından koronavirüs testi için ruhsatlandırılan merkezler arasında özel hastaneler yoktur” demişti.

LOTUS HASTANESİ COVİD-19 TESTİ YAPTIĞINI AÇIKLADI

Sağlık Bakanlığı’nın Şanlıurfa’da özel hastanelerde koronavirüs testleri için yetki vermese de Lotus Hastanesi’nin yetkiyi nereden aldığı ise merak konusu oldu. Öyle ki Lotus Hastanesi, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Hastanemizde Covid-19 testi yapılmaktadır” ifadelerini kullanmıştı.

TEST İÇİN 250 LİRA ALIYOR!

Sağlık Bakanlığı’nın yayınlamış olduğu pandemi hastaneleri listesinde ismi olmadığı halde vatandaşlardan 250 TL ücret alması ise akıllara durgunluk verdi. Vatandaşlar test yaptığını söyleyen Lotus Hastanesi’nin ücret almasına tepki gösterdi. Öte yandan pandemiyi fırsata çevirerek devlet hastanelerinde ücretsiz olan koronavirüs testine Lotus Hastanesi’nin 250 lira fiyat alması ise skandal olarak tanımlandı.

SORUŞTURMA AÇILACAK MI?

Öte yandan Sağlık Bakanlığı’nın yayınlamış olduğu pandemi hastaneleri listesinde ismi olmadığı halde vatandaşlardan 250 TL ücret alması ile gündeme gelen Lotus Hastanesi hakkında soruşturma açılıp açılmayacağı ise bilinmiyor.