Erenler ilçesi Hacıoğlu Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, psikolojik sorunları olduğu iddia edilen 21 yaşındaki Mehmet Ali Çetin’den bir süredir haber alamayan ailesi evine gitti. Ailesi tarafından cansız bedeni bulunan Çetin’in cesedinin AFADKimyasal Biyolojik Radyolojik Nükleer Tehditler (KBRN) ekiplerince incelenmesinin ardından siyanür içerek intihar ettiği öğrenilirken olayla ilgili olarak  İl Sağlık müdürlüğünün kamuoyunu bilgilendirmek adınaşu ana kadar açıklama yapmaması dikkat çekti..

Gencin ölümü sonrasında  olay yerine gelen 3 sağlık personeli, SakaryaÜniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedbir amacı ile ambulans ile birlikte karantinaya alınırken, il sağlık müdürlüğü yaşanan bu olayla ilgili sessizliğini koruyor.

Sağlık Müdürlüğünden üzücü olayla ilgili kamuoyunu bilgilendirmek adına herhangi bir açıklama yapmaması merak konusu olurken, kamuoyunu ile paylaşılan bilgileri ise olay yerine giden haberciler tarafından derlenip kamuoyu ile paylaşılıyor.

İl Sağlık Müdürlüğü daha önce de toplumu ilgilendiren askeri kışlada askerlerin zehirlenmesi, okulda zehirlenme gibi benzer olaylarda da açıklama yapmamış, sağlık müdürlüğünün bilgilendirme yapılmaması da bu tür olaylarda bilgi kirliliğine neden olmuştu..

3 SAĞLIK PERSONELİ VE AMBULANS KARANTİNAYA ALINDI
Öte yandan, ihbar üzerine olay yerine gelen 3 sağlık personeli, Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedbir amacı ile ambulans ile birlikte karantinaya alındı. AFAD Kimyasal Biyolojik Radyolojik Nükleer Tehditler ekiplerinin sağlık ekipleri ve ambulansın karantinaya alındığı bölgede arama çalışmaları başlattı..