Genç Kandıralılar Derneğinin kurucusu ve eski başkanı Hasan İpek ile Sevda İpek çiftinin Kocaeli’de özel bir hastanede sağlıkçı olarak çalışan oğlu Tunahan İpek, İzmit’te bulunan evlerinde bayramın birinci gününü ikinci gününe bağlayan gece saat 03.30 sıralarında tek başınayken çıkan yangında yaralandı. Henüz neden çıktığı bilinmeyen yangında evde mahsur kalan ve ellerinde, vücudunun kimi yerlerinde yanıklar oluşan Tunahan İpek, olay yerine kısa sürede intikal eden itfaiye ekiplerince evden çıkarılarak ambulansla çalıştığı özel hastaneye kaldırıldı. 22 yaşındaki Tunahan İpek’in hayati tehlikesinin olmadığı öğrenildi. Öte yandan İpek ailesinin evinin ve içindeki eşyaların kullanılamaz hale geldiği belirtildi.

İZMİT MUHAREBE MEYDANI SOKAK’TA…

Hasan ve Sevda İpek çifti ile birlikte İzmit Kozluk Mahallesi İnönü Caddesi Muharebe Meydanı Sokak Bozdağ Apartmanı’ndaki dairede ikamet eden Tunahan İpek’in, bayram öncesi yasak başlamadan Kandıra’daki köylerine giden ve bayramı burada geçirecek olan ailesini bayramın birinci günü ziyaret ettiği, akabinde hastanede nöbeti olduğu için akşam üstü İzmit’e geri döndüğü, hastanedeki nöbetinin bitmesinin ardından evine geçtiği ve yattığı, gece 03.30 sıralarında da odalardan birinde yangın çıktığı öğrenildi.

“OĞLUMU İTFAİYE EKİPLERİ KURTARDI”

Hasan İpek, olayın nasıl geliştiğini gazetemize anlattı. İpek, şunları kaydetti: “İzmit Kozluk Mahallesi İnönü Caddesi Muharebe Meydanı Sokak (Pazar Pazarının kurulduğu mevki) Bozdağ Apartmanı’nın son yani dördüncü katında yer alan dairede ikamet ediyoruz. Bayram öncesi yasak başlamadan köyümüzde yer alan evimize gittik, bayramı burada geçirmek istedik. Özel Kocaeli Hastanesi’nde çalışan oğlum da bayramın birinci günü bizi ziyarete geldi. Bayramlaştıktan, hasret giderdikten sonra akşamüstü hastanedeki nöbetine gitmesi için kendisini İzmit’e yolcu ettim. Gece nöbetten çıkıp eve gelen oğlum, yattıktan sonra gece saat 03.30 sıralarında bir odada yangın başlamış. Yangının sebebini henüz bilmiyoruz. Oğlum panik halinde uyanarak, yangına elle müdahale etmeye çalışsa da başarılı olamamış. Komşuların haber vermesi ile olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangına müdahale etmiş. Ev tamamen yanıp, tüm eşyalar, araç ve gereçler kullanılamaz hale gelmiş. Oğlum, itfaiyenin yardımı ile canını zor kurtarmış.”