Siirt Pervari İlçesi’nde bulunan Botan Çayı kenarında piknik yapmak için giden Hemşire Halime Timurtaş elini yıkamak için suya eğildi esnada dengesini kaybederek akan deredeki suya kapıldı. Akıntıya kapılan hemşirenin cansız bedenine ulaşılırken, onu kurtarmak için suya atlayan arkadaşı hemşire Eyüp Güneş ise akıntı da kayboldu. Hemşire Halime Timurtaş gözyaşları içerisinde bugün toprağa verilirken cenazesine İl Sağlık Müdürü ve mesai arkadaşları ile kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.

Olay dün saat akşam üzeri 17.00 sularında Siirt Pervari ilçesi Beğendik Beldesinde bulunan Müküs çayında meydana geldi. Bir grup sağlık çalışanının bölgeye piknik yapmak için gittiği öğrenildi.

ARKADAŞLARI SUDAN ÇIKARDI

Piknik yaptıkları esnada çay kenarına giderek ellerini yıkamak isteyen Hemşire Halime Timurtaş dengesini kaybederek suya düştü. Akıntıya kapılan hemşire Timurtaş‘ı gören arkadaşları suya girerek kurtarmak istedi. Suya giren bazı arkadaşları tarafından Hemşire Halime Timurtaş sudan çıkarılırken o sırada diğer arkadaşları da jandarma ve sağlık ekiplerine durumu bildirdi.

ÇAYA ATLAYAN 5 KİŞİ KURTARILDI

İhbar üzerine olay yerine gelen ekipler hemşire Timurtaş’a kalp masajı yaptılar ancak tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Çaya giren 5 kişi de vatandaşlar tarafından kurtarılırken Halime Hemşireye ulaşmak için suya giren Hemşire Eyüp Güneş suda kayboldu.

BAKAN KOCA DUYURDU

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca dün gece sosyal medya hesabı üzerinden yaşanan olayla ilgili yaptığı açıklamada bir grup sağlık çalışanı arkadaşımız piknik yapmak için müküs çay kenarına gittiler diyerek elini yıkadığı esnada dengesini kaybederek akıntıya kapılan hemşire Halime Timurtaş’ın çaydan çıkarılsa da tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığını açıkladı.

BUGÜN DEFNEDİLDİ

Suda boğularak hayatını kaybeden hemşire Halime Timurtaş sabah saatlerinde Siirt’te Şeyh Faraç Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından Zevye Mezarlığı'nda toprağa verilirken hemşire Timurtaş’ı kurtarmak için suya giren ve kaybolan hemşire Eyüp Güneş’i arama çalışmalarına AFAD, UMKE ve Van’dan gelen jandarma sualtı arama kurtarma timinin devam ettiği öğrenildi.