Manisa Şehir Hastanesi’nde 18 yataklı ikinci basamak Koroner Yoğun Bakım Ünitesi hizmet vermeye başladı. Manisa İl Sağlık Müdürü Dr. Necip YEMENİCİ’nin destekleriyle hizmete giren Koroner Yoğun Bakım ünitesi, 30.05.2019 tarihi itibariyle hizmet vermeye başladı.

Koroner Yoğun Bakım Üniteleri, kalp hastalığı açısından ciddi hayati risk altında olan hastaların sürekli yoğun olarak yakından takip edildikleri hayati bulgularda oluşacak en ufak bir değişikliğin saptanarak anında müdahale edildiği özellikli birimlerdir.

Hastane Başhekimimiz Uzm. Dr. Serkan SAKA; "Öncelikle emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum. Hastanemiz yoğun bakım yatak sayısı giderek artmaktadır.  Türkiye'de son yıllarda sağlıkta önemli bir değişim ve dönüşüm sağlandı. Vatandaşa sunulan sağlık hizmetlerinin kalitesi ve hızı arttı, fiziki mekanlar iyileştirildi ve vatandaşın aldığı sağlık hizmetleri de Türkiye genelinde daha üst noktalara taşınmış oldu. Bugün de hastanemizde yeni bir üniteyi hizmete açmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu ünite özellikle kalple, damarla ilgili rahatsızlıklarda en önemlisi kalp krizine anında müdahale edilebilecek ve yoğun bakım hizmeti sunabilecek birimdir. 

Manisa Şehir Hastanesi Koroner Yoğun Bakım Ünitemiz de bu ihtiyaca en iyi cevap verilebilecek şekilde kurulmuştur. Ege Bölgesinin en fazla yatak sayısına sahip yoğun bakımlarından biri olup 18 mevcut yatağı ile 24 saat kesintisiz hizmet verilmektedir. Böylelikle Manisa Şehir Hastanesi 100 yoğun bakım yatak sayısına ulaşmıştır. Açılan yoğun bakım ile yatak sayımız yüzde yirmi artırılmıştır. Hastalarımızın tedavisinde uzman hekimlerimizin yanı sıra yoğun bakım sertifikası alan hemşirelerimiz ve yardımcı ekipmanlarımızla birlikte hastalarımıza daha kaliteli bir hizmet vermek için var gücümüzle çalışıyoruz.

Hastanemiz anjiyografi servisimiz, iki adet aktif çalışan anjiyografi ünitemiz ve yeni hizmete giren koroner yoğun bakımımız ile Manisa halkı için kalp damar hastalıkları konusunda bir merkez haline gelmiştir" dedi.

Editör: Haber Merkezi