Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesinde hastanede ölen bipolar bozukluk hastası 19 yaşındaki gencin ölümüne ilişkin görülen davada, İstanbul Adli Tıp Kurumuna hazırlatılan raporda, hastanede görevli hemşireler kusurlu bulundu. Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesinden 300 bin lira tazminat almaya hak kazanan talihsiz aile, mahkemeden tutuksuz yargılanan üç hemşireyle beraber doktorun da tutuklanmasını talep etti.

Hastaneye yatışından iki gün sonra yatağında ölü bulunan 19 yaşındaki Bülent Koçak’ın ailesi çocuklarının ölümünden şüphelenerek otopsi yapılmasını istedi. İzmir’de yapılan otopside kesin ölüm sebebi belirlenememesi üzerine dosyalar, İstanbul Adli Tıp Kurumu 1’inci Adlı Tıp İhtisas Kuruluna gönderildi. İstanbul Adli Tıp Kurulundaki 11 hekimin oy birliğiyle verdiği kararda, işinin takibinden sorumlu olan hemşirenin kusurlu eylemiyle kişinin 26.09.2016 tarihindeki ölümü arasında illiyet bağı bulunduğu kararını verdi. Manisa Adliyesi 6. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen davada, hemşireler A.Ç., N.Y., ve F.K., ‘Taksirle ölüme neden olma’ suçuyla tutuksuz olarak yargılanmaya devam edilirken, aile hemşirelerin yanı sıra doktor H.S.K.’nın da tutuklanmasını talep etti. 

HASTANE 300 BİN LİRALIK TAZMİNATA MAHKUM EDİLDİ

Manisa 2’nci İdare Mahkemesinde açılan tazminat davasının sonuçlandığı ve hastanenin 300 bin liralık tazminata mahkum edildiğini öğrenildi. Açılan maddi davanın sonuçlanmasının ardından, manevi olarak taksirle ölüme neden olma suçundan hemşireler A.Ç., N.Y., ve F.K., yargılanmasına devam ediliyor.