ANKARA'da koronavirüs hastalarının tedavi gördüğü yoğun bakımda görev yaparken Covid-19'a yakalanan anestezi doktoru Meryem Gülhan Gürel (28), hastalığı yenerek aynı yerde işe başladı. Gürel, "Bu bizim mesleğimizin kaçınılmaz bir riski zaten ve biz bunu bilerek seçtik. Ama mutluyuz, iyileştirdiğimiz insanlar var" dedi.

Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi Zekai Tahir Burak ek binasındaki pandemi bölümü yoğum bakım ünitesinde anestezi doktoru olarak görev yapan Meryem Gülhan Gürel, kendisi gibi doktor olan eşiyle birlikte koronavirüse yakalandı. Meryem Gülhan Gürel ve eşi, 3 haftalık tedavi sürecinin ardından hastalığı yenerek, tekrar aynı bölümde işe başladı.

Koronavirüs hastalarının tedavi gördüğü yoğun bakım ünitesinde görev yapan Meryem Gülhan Gürel, "Bu iş başladığımdan beri yoğun bakımda görevliyim ve bu hastalığa ben de yakalandım. Bu bizim mesleğimizin kaçınılmaz bir riski zaten ve biz bunu bilerek seçtik. Ama mutluyuz, iyileştirdiğimiz insanlar var. Mesleğimizin gereğini yerine getiriyoruz. Tüm hocalarımız bu süreçte yanımızdaydı" dedi.

Hastalığı grip şeklinde geçirdiğini anlatan Gürel, "Nefes darlığı ve solunum sıkıntısı yaşamadık. Grip şeklinde de geçirilebiliyormuş, bunu gördük. Kendimi iyi hissediyorum. Mesleğimizi daha ağır koşullar altında yapmaktaydık; ama en çok bizi etkileyen şey bu özel izole kıyafetlerin içinde olmak. Saatlerce bu kıyafetlerin içinde kalıyoruz. Su gibi terler içinde çıkabiliyoruz, zor bir şey gerçekten. Gözlükler başımızı ağrıtıyor. En önemli kontrol yöntemi korunmak zaten, yakalanmamak. Evde kalmalıyız, bütün önlemlere uymalıyız" ifadelerini kullandı.

KORONA VİRÜS TEDAVİSİ GÖREN HEMŞİRE, ALKIŞLARLA TEKRAR GÖREVİNE BAŞLADI

Kastamonu Devlet Hastanesinde görevli iken korona virüs hastalığına yakalanan hemşire, tedavisinin ardından alkışlarla tekrar görevine başladı. 45 gündür ailesini göremediğini söyleyen hemşire, "Hem çocuklarımın kokusunu hem de eşimin makarnasını özledim" dedi.

Kastamonu Devlet Hastanesinde 22 yıldır hemşire olarak görev yaptığını söyleyen 40 yaşındaki Şerife Alp, "En son Covid servislerimiz açıldığında Covid-9 ve Kovid-10'uncu bölgesinde görev yapmakta iken bu hastalığa yakalandım. Yaklaşık 3 hafta çalıştım. 3 hafta sonunda maalesef korona virüse yakalandım. Hastaları tedavi sırasında bu virüsü kaptığımı düşünüyorum. Hastaların hapşırması veya öksürmesi sırasında etrafa yayılan damlacık şeklindeki virüsün bana da bu şekilde bulaşma ihtimali olduğunu düşünüyorum. Genelde ellerimiz aracılığıyla enfekteyi kapıyoruz. Ellerimizi yıkamadan yüzümüze sürdüğümüzde bu virüsü kapmış oluyoruz. Ben gerekli ekipmanları kullandığımı düşünüyorum, korunmaya çalıştım ama yine de bu önlemleri almış olmama rağmen maalesef Covid-19 virüsünü almışım"

"18 gün hastanede korona tedavisi gördüm"

18 gün boyunca hastanede korona virüs tedavisi gördüğünü anlatan Alp, "Hastalığı kaptıktan sonra yoğun bir tedavi uygulandı. 18 gün yattım hastanede. Hastanede en uzun yatan kişi sanırım ben oluyorum. Testim üç kere pozitif çıktı. 4'üncüsünde ancak negatife döndü. Bu durum almış olduğum virüsün yoğunluğuna ve benim vücut direncimin biraz daha zayıf olduğunu gösteriyor. Bu süreçte ruhen ve bedenen tabii ki çok yoruldum, yıprandım ama bana destek veren insanlar vardı etrafımda. Özellikle eşim Alpaslan Alp ve çocuklarım Aybars ve Melih Alp, bana destek oldular. Aileme çok teşekkür ediyorum. Beni hiç yalnız bırakmadılar. Telefonla sürekli görüşme sağladık. Onların desteklerini her zaman hissettim. Aynı şekilde hastane yönetimimiz, desteklerini benden esirgemediler. Bize bunu gösterdiler. Tüm sağlık çalışanları, güvenlik görevlisinden temizlik görevlisine kadar herkes bana moral ve destek verdi. Zaten sağlık çalışması bizlerin ekip ruhuyla olan bir şey. Sağ olsunlar onların verdikleri ilgi ve alaka ile bu günlere kadar geldik. Hastalığın daha kolay atlatılmasında bu saydığım kişiler gerçekten bana çok fazla destek verdiler" diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi