3+1 Sözleşmeli Personel Eş Durumu Tayini Hakkında Herşey..

Sözleşmeli Personelin Eş Durumu Tayin Hakkı Var Mı?

Merhaba,

3+1 sözleşmeli statüde görev yapan sağlık personellerinin eş durumu tayini hangi hallerde yapılır?

eş durumu tayinlerinde öncelikle bir yıl ve üç yıl olmak üzere iki farklı dönemde eş durumu tayini hakkı kazanıyorsunuz.

Bir yıl sonunda eş durumu tayini yapabilmek için,

Eşlerin her ikisinin de sağlık Bakanlığında çalışıyor olması gerekmektedir. Eğer başka bir kurumda ise, örnek veriyorum bir eş sağlık Bakanlığında, bir eş farklı bir kurumda yani bakanlıkta ise farklı kurumda olanın kadrolu çalışıyor olması şartı bulunmaktadır

İSTİSNALAR

Bunun haricinde eşin örneğin;

TSKda, mülki idari amirliğinde, milli istihbarat Teşkilatında, emniyet hizmetleri teşkilatında, jandarma hizmetleri teşkilatında, sahil güvenlik hizmetleri teşkilatında personel ise bir yıl sonra yine eş durumu tayini yapma hakkına sahip olunabilmektedir.

Bunların yanında,

Eş hakim ya da savcı ise, veya eş engelli ise bir yıl sonunda tayin hakkını yine elde ediyorsunuz.

Öncelikle şöyle bir şart bulunmaktadır. Bir yıl süresince atandığınız yerde çalışıyor olma şartınız bulunmaktadır.

Bir yıl sonunda tayin isteye bilmeniz için eşinizin bulunduğu yerde boş bir kadro ve Unvan olması şarttır. Yani atama dönemlerinde eşinizin, tayin isteyeceğiniz yerde boş bir kadronun bakanlık tarafından ilan edilmiş olması gerekmektedir.

Bu ilanlar ise yılda iki kez olmaktadır. Boş kadroların ilan edilme dönemleri ise Ocak ve temmuz aylarında olmaktadır. Bu aylarda bir yılınızı çalıştığınız yerde doldurmuş olmanız gerekmektedir.

Bir yıl sonunda Ocak ve temmuz aylarında tayin için başvuruda bulunabilirsiniz. Tabii ki boş kadro ilan edilmiş olması gerektiğini unutmamalısınız. Bakanlık bu dönemlerde, tarih tam belli değil şu tarihte olacak diye bir şey maalesef söz konusu değil.

Bu aylar içerisinde boş kadroları ilan etmektedir. Sağlık bakanlığı boş kadroları ilan ediyor, siz bu kadrolara başvuruyorsunuz. Olumlu sonuçlanması halinde de tayininiz gerçekleşmektedir.

Kural: Boş kadro açıklandı, ancak yerleşemediniz?

Örneğin siz başvurunuzu yaptınız ama boş kadrolardan herhangi birisine yerleşemediniz, yani siz ilan edilen kadrolardan bir tanesine başvuru yaptınız, başvurunuz kabul olmadı, daha doğrusu yeterli gelmedi

örnek veriyoruz Ocak ayında siz tercih yaptınız ama yerleşemediniz, tayininiz gerçekleşmedi. Bir sonraki temmuz ayında herhangi bir kuraya tabi tutulmadan açılan kadroya yerleşebilmektesiniz. Eğer kadro açılmaz ise ilk fırsatta takiben yani tayin dönemini takiben ilk fırsatta sizi tayin dönemi olmaksızın yerleştiriyorlar.