Alınan bilgiye göre, Kalp ve Damar Cerrahı Prof. Dr. İlker Mataracı, 1 Mart günü yaptığı ameliyat sonrası arkadaşlarına rahatsız olduğunu belirterek odasına çekildi. Bir hemşireyi yanına çağırarak damar yolu açtıran Mataracı, ardından serum taktırdı. Odasında dinlendiği düşünülen Prof. Dr. İlker Mataracı’yı bir süre sonra telefonla ulaşılamayınca odasına gidildi. Kapıyı çalan hastane personeli kendisinden cevap alamayınca bu defa güvenlik görevlilerinden yardım istendi. Güvenlik görevlileri de kapıyı kırarak içeri girince Mataracı’yı baygın halde buldu. Daha sonra odasında ilk müdahalenin ardından hastanenin yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alınan Mataracı 15 günlük yaşam mücadelesini bu gece 03.00 sıralarında kaybetti.

Öte yandan Mataracı’nın olay günü odasında serum içerisine anestezi ilacı enjekte ederek intihara teşebbüs ettiği iddia edilmişti. Evli ve 2 çocuk babası Prof. Dr. İlker Mataracı soyadını taşıyan Trabzon’un Maçka ilçesi Mataracı mahallesinde son yolculuğuna uğurlanacak.

HABERİN GEÇMİŞİ

Ünlü Kalp Cerrahı Hastanedeki Odasında Anestezi İlacıyla İntihara mı Kalktı?

Türkiye'nin ve Trabzon'un en ünlü kalp cerrahlarından Ahi Evren Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi klinik şefi Prof.Dr.İlker Mataracı DÜN öğlen saatlerinde hastanedeki odasında baygın vaziyette bulundu. Trabzon Ahi Evren Göğüs Kalp ve Damar Hastalıkları Cerrahi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görev yapan Kalp ve Damar Cerrahı Prof. Dr. İlker Mataracı önceki gün odasında baygın halde bulunmasının ardından yapılan ilk incelemede serum içerisine anestezi ilacı enjekte ederek intihara teşebbüs ettiği iddia edildi. Beyin ölümü gerçekleşen doktorun intihar şüphesi ile ilgili polis ekipleri harekete geçti.

Edinilen bilgiye göre, Kalp ve Damar Cerrahı Prof. Dr. İlker Mataracı, önceki gün yaptığı ameliyat sonrası arkadaşlarına rahatsız olduğunu belirterek odasına çekildi. Bir hemşireyi yanına çağırarak damar yolu açtıran Mataracı, ardından serum taktırdı. Odasında dinlendiği düşünülen Prof. Dr. İlker Mataracı'yı bir süre sonra telefonla ulaşılamayınca odasına gidildi. Kapıyı çalan hastane personeli kendisinden cevap alamayınca bu defa güvenlik görevlilerinden yardım istendi. Güvenlik görevlileri de kapıyı kırarak içeri girince Mataracı'yı baygın halde buldu. Daha sonra odasında ilk müdahalenin ardından hastanenin yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alınan Mataracı dün akşam saatlerinde bitkisel hayata girdi.



Öte yandan Mataracı'nın serum içerisine anestezi ilacı enjekte ederek intihara teşebbüs ettiği iddiası üzerine polis harekete geçti. Polis olayla ilgili hastane çalışanlarının ifadesine başvururken, evli ve 2 çocuk babası doktorun bir süredir psikolojik sorunları olduğu öğrenildi. Önemli ameliyatlar yapan ve sevilen 46 yaşındaki Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi uzmanı Prof. Dr. İlker Mataracı'nın, bir buçuk ay önce Kovid-19 korona virüse yakalandığı ve tedavi ile korona virüsü yendiği belirtildi. Olayla ilgili inceleme sürüyor.

HABER GEÇMİŞİ

Edinilen bilgilere göre, ameliyathaneye gitmemesi üzerine şüphelenen meslektaşları Mataracı'nın odasına gitti.  Meslektaşları kapıyı açtıklarında Matarac'ının baygın vaziyette olduğunu gördü.

Yapılan ilk müdahalenin ardından yoğun bakıma kaldırılan Mataracı’nın ilk gelen bilgilere göre beyin kanaması geçirmiş olabileceği öğrenildi

Gerek İstanbul’da gerek Trabzon’da binlerce hastaya şifa bulan yaptığı cerrahi operasyonlarla Türkiye’de ve dünyada tanınmış isimler arasında yer alan Prof.Dr. İlker Mataracı’nın durumunun kritik olduğu ifade edildi. 

Editör: Haber Merkezi