İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan TBMM’ye verdiği soru önergesinde “Kandıra Kazım Dinç Devlet Hastanesi’nde başta dahiliye servisi olmak üzere doktor açığı bulunmaktadır. Aynı hastanede sürekli ve devamlı doktor bulunmamakta atanan doktorlar kısa süre içinde tayin olmaktadır. Bu durum hastanedeki sağlık hizmetlerinde devamlı aksamalara yol açmaktadır. ifadelerine yer vermişti.

Türkkan’ın bu iddialarına ise Kandıra Kazım Dinç Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Bülent Uysal rakamlarla cevap verdi. Uysal gazetemize yaptığı açıklamada: “11 uzman hekim ve artı 4 diş hekimi var. Genel Cerrahi ve Kadın doğum için aylık görevlendirmeler ile doktor geliyor ve sürekli hastanede bu konuda doktor bulunuyor.  Ayın birinde Radyoloji ve ultrason çekimleri başlayacak. Ayrıca dahiliye bölümü ile ilgili sıkıntı var denilmiş. 3 dahiliye uzmanımız var” ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, vatandaşların şikayetleri sonrası Kandıra Kazım Dinç Devlet Hastanesi’nde sağlık personeli eksikliği ile ilgili Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yanıtlaması istemiyle meclise bir soru önergesi verdi.

Önergede ise şu ifadelere yer verildi:

“Kandıra Kazım Dinç Devlet Hastanesi’nde başta dahiliye servisi olmak üzere doktor açığı bulunmaktadır. Aynı hastanede sürekli ve devamlı doktor bulunmamakta atanan doktorlar kısa süre içinde tayin olmaktadır. Bu durum hastanedeki sağlık hizmetlerinde devamlı aksamalara yol açmaktadır. Vatandaşlarımız İzmit ve Derince’deki hastanelere yönelmektedir. 

Nüfusu 50 binin üzerinde olan Kandıra’da hizmet vermekte olan Kandıra Kazım Dinç Devlet Hastanesi’nde yeni binanın hizmete girdiği 2014 yılından bugüne atanan ve tayini çıkan personel sayısı kaçtır? 

Yukarıda adı geçen hastanede çalışan personelin ortalama hizmet süresi ne kadardır? 

Hastanede doktor açığı ile ilgili bir planlama yapılmış mıdır? 

Dahiliye servisindeki eksikliklerin giderilmesi için bir çalışma var mıdır? 

Hastanede toplam kaç personel çalışmaktadır?