İngiltere Acil Tıp Doktorları Birliğinden yapılan açıklamada, geçtiğimiz ay acil servislerde bu zamana kadar ki en uzun bekleme süresinin kayıtlara geçtiği belirtildi.

Öte yandan hastanelerde geçen ay “şimdiye kadarki en yüksek doluluk oranı”na ulaşıldığını da vurgulayan Boyle, “Şu anda uzun beklemeler açısından gördüğümüz şey, artan ölüm oranıyla ilişkilendiriliyor ve her hafta acil servislerdeki gecikmeler ve sorunların bir sonucu olarak 300 ila 500 kişinin öldüğünü düşünüyoruz. Bunu gerçekten kavramamız gerekiyor.” şeklinde konuştu.

Hastalığa Yakalanan Personel Sayısı da Arttı

Dr. Boyle, acilen hastanelerdeki hasta kabul kapasite sayısının artılması gerektiğini vurgulayarak “Alternatif yollar olduğundan emin olmalıyız ki insanlar öylece acil servise yönlendirilmesin. Böyle devam edemeyiz. Bu güvensiz ve onursuz.” dedi.

COVID-19 salgınını tam olarak atlatmış sayılmazken üzerine grip salgınının da yaşanmasının talihsiz durumlar yaşanmasına yol açtığını söyleyen Boyle, “Öncelikle hastaneye yatırılması gereken hastalarınız var ama aynı zamanda personelinizin hastalanması da iş gücü sorunu yaratıyor.” dedi.

İngiltere’de hastalığa yakalanan Ulusal Sağlık Sistemi (NHS) personelinin sayısının, geçtiğimiz ay sonuna oranla yüzde 20 artarak 52 bin 556’dan 63 bin 296’ya yükseldiği vurgulandı.

HASTALARA YETİŞİLMİYOR

Royal College of Emergency Medicine Başkan Yardımcısı Dr. Ian Higginson da BBC’ye yaptığı açıklamada, ülkedeki yer alan bazı acil servis hizmetlerinin kriz halinde olduğunu vurgulayarak bu durumun vakalar için büyük bir risk oluşturduğunu ifade etti.

Higginson, içinde bulunulan durumu “Acil servisler şu anda gerçekten çok zor ve bazı durumlarda tam bir kriz aşamasında ve çoğu durumda istediğimiz standartta bakım sağlayamıyoruz.” şeklinde değerlendirdi.

İngiltere Ulusal Sağlık Sistemi (NHS) verilerine göre, Kasım 2022’de 37 bin 837 hasta, acil serviste 12 saatten fazla bekledi. Bu sayı Kasım 2021’de 10 bin 646 idi.