Trabzon İl Sağlık Müdürü Hakan Usta, koronavirüs salgınıyla ilgili il genelindeki duruma ilişkin açıklamalarda bulundu.

Yerel 61 Saat isimli siteye konuşan Usta, “Her şeye rağmen bizim idare edebileceğimiz kapasitemizin üzerine çıkmıyor. Bu nedenle biraz daha rahat görünmüş olabiliriz. Ama ne olursa olsun gidişatın ne boyutlara gelebileceğini görmüş olduk. Kapasitenin üzerine hasta çıkmasın diye mücadele ediyoruz” diye konuştu.

Alınan tedbirler ile ilgili Usta, “Kademeli geçişler yapılıyor. buna gayret ediyoruz. Şu an yeterli görmüş olmakla birlikte halkın duyarsız olması bizi üzüyor. Bakanımız gözleri dolu şekilde açıkladı 601 sağlık çalışanına virüs bulaştığını. Bu kadar kendimizi parçalarken insanların sadece evde sıkıldık diyerek hareket ediyor olmaları üzücü.” dedi.

“2 YAŞINDA OLAN DA VAR 95 OLAN DA”

Trabzon’daki vakalar ile ilgili bilgi veren Usta, “Bizdeki vakalar daha çok Fransa menşeili. Sonra İstanbul menşeili. Umre ile alakalı Gümüşhane’den gelen 2 vakamız oldu ve onları kaybettik. Vakalarımız bu şekilde. Onun için ısrarla şehir dışından gelen yakınlarına ‘Gelmeyin’ demelerini istedik.” dedi.

Test yapımlarına ilişkin ise “Her hastanede test oluyor. Sadece 1 hastanede olsa temiz kirli hastane ayrımı olacak ve farklı bir duruma gelecek bu durum. O yüzden her hastanede misafir edilebiliyor hastalarımız. Sonra onu oradan gerekirse transfer ediyoruz. Trabzon’da 2 yaşında olan hastamız da var 95 olan da var.” diye konuştu.