Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Uygulama Araştırma Hastanesinde sağlıkta şiddeti önleme tatbikatı yapıldı.

Yapılan senaryo gereği servisten taburcu edilecek olan bir hastanın yakını görevli sekretere gelerek işlemlerinin hızlı yapılmasını ve beklemek istemediğini belirtti.

Hasta yakınına serviste yüksek sesle hastane huzurunu bozacak şekilde ve sekreteri tehdit ederek konuşması sonrası görevli hemşire tarafından beyaz kod verildi.

Beyaz kod üzerine olay yerine gelen hastane güvenliği hasta yakınını servisten uzaklaştırırken sağlık çalışanı beyaz kod formunu doldurdu.

Sistemin işleyişiyle ilgili bilgi veren Doğan, şunları kaydetti:

"Hastanemizdeki beyaz kod uygulama prosedürüne göre olaya maruz kalan personel 1111 nolu telefonu arayarak 'beyaz kod' bildirimi yapar, güvenlik görevlisi bildirimi alır almaz en hızlı şekilde olay yerine gelerek kişiyi olay yerinden uzaklaştırıp personelimizin güvenli bir ortamda olmasını sağlar ve bu olay kayıt altına alınır. Bugün beyaz kod tatbikatı yaparak hastanemizdeki prosedürün işleyişi ile ilgili gerekli çalışmaları yerinde değerlendirmiş olduk. Tatbikatı planlayan kalite koordinatörümüze ve görev alan personelimize teşekkür ederim."