Olay, Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi(SAÜEAH)'nde 10 Ocak Cuma günü yaşandı.Alınan bilgiye ghöre hastanede tedavi gören 85 yaşındaki Ayşe Karacan ve Ayşe isimli bir başka  yaşlı kadın, tedavi için aynı serviste odaya yatırıldı

Rahatsızlığı sebebiyle ameliyat olacak olan Ayşe Karacan, hemşireler tarafından hazırlanarak ameliyata alındı. Operasyon sırasında kan takviyesine ihtiyaç duyulan yaşlı kadına, iddiaya göre aynı serviste tedavi gören diğer Ayşe isimli kadının kan grubundan olan kan verildi. 

"PIHTI ATTI" VE "İSİMLER KARIŞTI" İDDİASI

Ameliyattan sonra fenalaşan Ayşe Karacan yaşamını yitirdi. Ölen kadının aliesi "İsim karışıklığı oldu, yanlış kan verildiği için öldü" iddiasıyla doktorlar hakkında şikayette bulundu. Bu iddia üzerine Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı konuyla ilgili soruşturma başlattı. Öte yandan, yaşlı kadının ameliyatta "pıhtı atması" sonucu da eks olmuş olabileceği de öne sürüldü. 

ŞU AN KONUŞMAK DOĞRU DEĞİL

"İsim karışıklığının" sebep olduğu iddia edilen ölümle ilgili konuşan İl Sağlık Müdürü Aziz Öğütlü,  sonuçlar çıkmadan konuşmanın doğru olmadığını belirterek, "İl genelinde şu anda SAÜEAH bünyesinde, olayın sorumlularıyla ilgili bir inceleme başlatıldı. Hasta yakınları şikayetçi oldu, Başhekimlik tarafından sorumlularla ilgili gerekli inceleme başlatıldı. İnceleme sonuçlanmadan bir şey söylemek doğru olmaz." diye konuştu.
İddia, hastanede yapılacak olan inceleme ve savcılığın yürüttüğü soruşturma sonrası netlik kazanacak.