Aydın’da 2014 yılında inşaat aşaması başlayan 10 yataklı Yenipazar İlçe Entegre Hastanesi’nin inşaatının yüzde 65’i, Didim’de yapım çalışmaları 2016’dan bu yana devam eden Sağlık Yaşam Merkezi –Aile Sağlığı Merkezi ve 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonunsa  yüzde 70’i tamamlandı. Her iki ilçedeki sağlık yatırımlarının 2020’de tamamlanarak hizmete girmesi planlanırken, Sağlık Bakanlığı verilerine göre Aydın’da dördü proje aşamasında olan 13 sağlık yatırımı daha hayata geçirilmesi için ödenek bekliyor. Edinilen bilgilere göre, 800 Yataklı Aydın Şehir Hastanesi içinse TBMM’de 9 Aralık-21 Aralık tarihleri arasında 12 gün sürecek olan 2020 bütçe görüşmelerinde gerekli ödenek ayrılacak.

EN FAZLA YATIRIM NAZİLLİ’YE YAPILACAK

Aydın’da 2011 yılında proje aşaması için düğmeye basılan 800 Yataklı Aydın Şehir Hastanesi ile Aydın Kuşadası Toplum Sağlığı Merkezi, 2012’de proje aşaması başlayan Söke-Bağarası 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu ile 2017’de projelendirilen 100 Yataklı Çine Devlet Hastanesi, süreç dahilinde gerekli prosedürlerin ardından temel atılıp hayata geçmeyi beklerken, Aydın’daki bazı ilçelerde de yatırım programı kapsamında bulunan 9 ayrı sağlık yatırımı daha gerekli ödeneğin sağlanmasının ardından projelendirilecek. Projelendirmeyi bekleyen 9 yatırımın, İncirliova Aile Sağlığı Merkezi+Toplum Sağlığı Merkezi, Bozdoğan Aile Sağlığı Merkezi+Toplum Sağlığı Merkezi, Nazilli Aşağıyakacık Sağlık Evi (Lojmanlı), Nazilli Kızıldere Aile Sağlığı Merkezi, Nazilli İsabeyli Aile Sağlığı Merkezi, Nazilli Aile Sağlığı Merkezi+Toplum Sağlığı Merkezi+VSD, Köşk Çiftlik Aile Sağlığı Merkezi, Çine 1 Nolu Aile Sağlığı Merkezi+Sağlıklı Hayat Merkezi, Didim Akköy Aile Sağlığı Merkezi olduğu öğrenilirken, bu projeler için gerekli ödeneğin ne zaman ayrılacağıysa belirsizliğini koruyor. 

ŞEHİR HASTANESİ İÇİN ÖDENEK AYRILACAK

Öte yandan 800 Yataklı Aydın Şehir Hastanesi ile ilgili geçtiğimiz süreçte açıklamalarda bulunan AK Parti Aydın Milletvekili ve Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) Komisyonu Başkanı Mustafa Savaş, TBMM Açılış Resepsiyonunda Sağlık Bakanı Fahrettin Koca görüştüğünü ve Aydın Şehir Hastanesi’nin YİP modeliyle değil Sağlık Bakanlığının bütçe imkanlarıyla yapılmasıyla ilgili gerekli onayın alındığını belirtmişti. 800 Yataklı Aydın Şehir Hastanesi için TBMM’de 12 gün sürecek 2020 bütçe görüşmelerinde gerekli ödeneğin ayrılması bekleniyor. 

Editör: Haber Merkezi