Manisa’nın Sarıgöl Devlet Hastanesi Acil Servisinde yaşanan olayda Acil Serviste ön kayıt bilgi işlem memuru olarak görevli sağlık çalışanı Abdullah Altun, önce tehditlere ardından da hasta ve yakınları tarafından şiddetine maruz kaldı.

“SENİ SÜRDÜRECEM” DEDİ AKRABALARIYLA BİRLİKTE DARP ETTİ

Sarıgöl Devlet Hastanesi'nin acil servisindeki şiddet olayı 5 gün önce yaşandı. Yaşadığı olayı anlatan sağlık memuru Abdullah Altun, 25 Eylül gecesi saat 01.00 sıralarında alkollü olduğu iddia edilen bir hasta yakının kendisini tehdit ettiğini, sonra akrabalarıyla birlikte geri gelip darp ettiğini ifade etti.

Sağlık memuru Altun yaşadığı olayı şöyle anlattı:

“25 Eylül gecesi hasta kabul biriminde nöbet tutuyordum. Gece saat 01:00 sıralarında araçla gelen bir hasta yakını hastasını aradığını, arabayla getirilip getirilmediğini sordu. Ben de kendisine araçla gelen olmadığını ambulansla gelen bir hastanın olduğunu ancak o kişiyi de bilmediğimi ifade ettim.

Bu cevabıma öfkelenip bana tehditler savurmaya başladı. Bana küfürler ve tehditler savurarak ‘Benim kim olduğumu biliyor musun? Seni buradan sürdürürüm. Halamı çağıracağım. Sen görürsün' dedi ve gitti.

Ardından halası diye hitap ettiği bir kadınla ve akrabalarıyla geri döndü. Daha sonra yine şahsıma yönelik tehditler savrularak, önce şahıs, ardından halası bana yumruklar savurmaya başladı. Yaşanan arbedeyi hastane polisi ve sağlık çalışanları zor engelledi. Yaşanan şiddet olayının ardından darp raporu aldım ve kişiler hakkında şikayette bulundum.”

“CAYDIRICI CEZALAR OLMADIKÇA BU ŞİDDET DEVAM EDER”

Başından ve yüzünden yaralandığını ifade eden sağlık memuru Abdullah Altun, caydırıcı cezaların uygulanmadığı müddetçe sağlıkta şiddet olaylarının devam edeceğini belirterek son olarak şu ifadelere yer verdi:

“Her geçen gün başka bir ilde başka bir sağlık çalışanı arkadaşımızın şiddete maruz kaldığını duyuyoruz ve izliyoruz. Çok üzücü bir durum. Eğer caydırıcı cezalar uygulamaya geçirilmezse sağlıkta şiddetin önüne geçilemez. Bugün ben yaşarım, yarın başkası. Mutlaka kesin bir kararla bu şiddetin önüne geçilmesi gerekir.”

“BİZ SİZİNLE AYNI GEMİDE DEĞİLİZ”

Sarıgöl ilçesinde yaşanan sağlıkta şiddet olayını kınadıklarını ifade eden Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası(SES) Manisa Şube Başkanı Figen Pehlivan, şiddet olaylarının en büyük sebebinin AKP iktidarının sağlıkta uygulamaya koyduğu yanlış politikalar olduğunu ifade etti.

SES Manisa Şube Başkanı Pehlivan yaptığı kısa açıklamada şöyle konuştu:

“Kimden, nerden, neden güç aldığını bilmediğimiz diyemeyeceğim şahıs veya şahısların bu kadar kolay saldırmasının nedenleri çok açıktır. Siyasi iktidarın elinde oyuncak olan çürütülen adalet sisteminin ve yok edilen kamusal sağlık hizmetinin sonucudur.

Reform diye önümüze sürülen her uygulama ile sağlık emekçilerinin itibarı günden güne daha düşürülüyor. İş yükümüz biraz daha artıyor. Ekip ruhu ve hastalarımızla ilişkilerimizi sıkıntıya sokuyor.

Şiddetin, sömürünün ayrımcılığın bu kadar ayyuka çıktığı bu süreçte elbette bizlerde örgütlü mücadelemizi, dayanışmamızı büyütmeye devam edeceğiz. Şiddete uğrayan arkadaşımızı günlerdir hiçbir hastane idarecisi, yerelde hiçbir sağlık hizmetleri yöneticisi aramamış, yanında olma nezaketini ya da belki cesaretini gösterememiştir.

Bu yüzdendir ki sık sık dilinizden düşmeyen cümlelerinizle ‘Biz Sizinle Aynı Gemide Değiliz'. Yaşanan bu şiddetin son olması umuduyla, hukuki sürecin başlatılması ve adil bir şekilde sürdürülmesi içinde takipçisi olacağız.”