Yeni Sağlık Kompleksi hakkında bilgi veren Başkan Sezer, Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi’ne bağlı olan ve Donanma Caddesi üzerinde bulunan Semt Polikliniği ve Verem Savaş Dispanseri, Yeni Sağlık Kompleksi için boşaltılmıştı. Yeni yapılacak olan Sağlık Kompleksinin ihalesi, Sağlık Bakanlığımız tarafından yapıldı ve Kocaeli Büyükşehir Belediyemiz ekipleri tarafından yıkım işlemine de başlandı.

Yıkımın tamamlanması ve alanın temizlenmesi sonrasında, müteahhit firmaya yer tesliminden itibaren 1 yıl içerisinde inşaatın tamamlanması planlanıyor. Yeni Sağlık Kompleksi; bodrum, zemin ve 3 kat olmak üzere, 5 bin 18 metrekare kullanım alanlı olacak. Yeni binanın içerisinde, aile sağlığı merkezi, semt polikliniği, verem savaş dispanseri, 112 acil sağlık ve sağlık grup başkanlığı bulunacak. Beş hizmet de aynı binadan verilmiş olacak.

Bunların dışında, İlçe Sağlık Müdürlüğü bünyesinde, sağlıklı yaşam merkezi adı altında psikolojik danışma birimi, gebe eğitim sınıfı, sigarayı bırakma birimi, obezite ve diyabet olacak. Bina içerisinde iki adet eğitim salonu da yer alacak. Yeni Sağlık Kompleksi, ilçemiz için sağlık alanında çok faydalı olacak.

BAKAN YARDIMCISI GÖLCÜK'TEYDİ

29 Ekim tarihinde Sağlık Bakan Yardımcısı Sayın Halil Eldemir ilçemize gelerek sağlık yatırımları hakkında incelemelerde bulundu. Yeni Gölcük Devlet Hastanesi’nin yurt dışından ithal edilen 250 deprem izolatörlerinin 150’sinin montajı tamamlandı. Deprem izolatörlerinin montajından sonra inşaat hızla devam edecek. Yunus Emre Sağlık Ocağı’nın da zemin ve birinci kat kaba inşaatı tamamlandı. Sağlık yatırımlarının ilçemize hayırlı uğurlu olmasını dilerim” dedi.

Editör: Haber Merkezi