Haliliye ilçesine bağlı Ahmet Yesevi Mahallesine ihbar üzerine giden 122 acil ekibi hastaya müdahale edilmediği iddiasıyla evde bulunan bir şahıs tarafında saldırıya uğradı.

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin olaya dair yaptığı açıklamada saldırıyı kınayarak söz konusu saldırganın gözaltına alındığını belirtti.   Vali Erin “Covid_19 ile mücadele kapsamında fedakarca çalışan 112 ekibimize yönelik 21.08.2020 günü gerçekleştirilen saldırıyı esefle kınıyorum. Faili gözaltına alınarak adli soruşturma başlatılan olay ile ilgili gelişmeler, Valiliğimiz ve Adli Makamlarca yakından takip edilmektedir.” dedi.

SAĞLIK MÜDÜRÜ SALDIRIYI KINADI

Müdür Erkuş yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi;İl Sağlık Müdürümüz’den Sağlıkta Şiddete Kınama.
Hayat kurtarmak için her türlü ihbarı değerlendirip,olay yerine en hızlı şekilde ulaşmak için uğraşan 112 Acil Sağlık görevlilerimize dün akşam yardım isteyen vatandaşlar tarafından yapılan saldırıyı esefle kınıyorum.
Bu tür olayların bir daha yaşanmamasını temenni ediyoruz."ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU: 

Kavga Haliliye İlçesine bağlı Ahmet Yesevi Mahallesi 2241. Sokakta meydana geldi. Edinilen bilgiye göre Ahmet Yesevi Mahallesinde bulunan bir apartmanda oturmakta olan ismi öğrenilemeyen yaşlı bir kadın geçtiğimiz günlerde koronavirüse yakalandı.

Koronavirüs testinin pozitif çıkmasının ardından eve gönderilerek tedavi edilen yaşlı kadın iddiaya göre 2-3 gün önce durumunun iyi olmadığı gerekçesi ile yakınları tarafından hastaneye götürüldü. Yaşlı kadını hastaneye götüren yakınları, yaşlı kadının hastaneye yatırılmasını istedi. Hastaneye yatırılması istenen kadının yatırılacak kadar durumunun ağır olmadığını, bu yüzden yatışının yapılmadığı öğrenildi.

Yakınları tarafından tekrar hastaneden eve getirilen kadın için bugün akşam saatlerinde yine durumunun iyi olmadığı gerekçesi ile sağlık ekipleri çağrıldı. Olay yerine gelen sağlık ekipleri pozitif vaka olan yaşlı kadını hastaneye kaldıracakları sırada edinilen bilgiye göre yaşlı kadının yakınlarından biri paramedik sağlık personeli ile hasta ile ilgilenmedikleri gerekçesiyle tartışmaya başladı.