Aydın’ın Buharkent ilçesinde hemşire olarak görev yapan bir çocuk annesi Dankı, yaşamını yitirdi. 2015 yılında meme kanseri teşhisi konulan, son ana kadar hastalığı ile mücadele eden ve diğer insanlara umut olmaya çalışan Esra Hemşire, hayatını kaybetti. Güler yüzlü, herkes tarafından sevilen Esra Dankı için Nazilli Yunus Emre Camii’nde cenaze töreni düzenlendi.

EBEDİYETE UĞURLANDI

Saat 11.00’de gerçekleştirilen törende Esra Dankı’nın kayınpederi Nazilli Boks İhtisas Spor Kulübü Derneği Başkanı Levent Dankı ile eşi Kemal Dankı, cami avlusunda taziyeleri kabul etti. Cenaze namazının ardından Dankı’nın cenazesi evinin önünden geçirilirken helallik alındı. Daha sonra Dankı’nın cenazesi Eğriboyun Mezarlığı’nda gözyaşları içerisinde defnedildi.

1989 yılında ailesinin ikinci çocuğu olarak Konya'da dünyaya gelen Dankı, üniversite eğitimine 2007 yılında Adnan Menderes Üniversitesinde başladı. 2011 yılında buradan mezun olan Dankı, 2013 yılında dünyaevine girdi, 2014 yılında kızını kucağına aldı. 2015 yılında hastalığını fark eden Dankı, bir yandan tedavisini sürdürürken bir yandan da çalıştığı kurumda kanser taramalarında aktif görevler aldı.

Kansere karşı diğer insanları da bilgilendirmek için Youtube kanalı açıp yaşadıklarını aktaran Esra Dankı, çektiği videolarla bu süreci yaşayanlara son ana kadar moral aşılamaya çalıştı.

Editör: Haber Merkezi