Adana Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Balcalı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde faaliyete geçirilen sınıf ile, derslerinden geri kalmayan öğrenciler aynı zamanda öğretmenleri ve sınıf arkadaşlarıyla vakit geçirerek moral buluyorlar. Eğitim araştırma hastanesi içerisinde kurulan sınıf ile, hastanede tedavi gören ve bu yüzden okula gidemeyen 8 çocuk, eğitimlerinden geri kalmadılar. Öğretmen Aygül Akbulut, Nüket Kızılkaya Bektaş'ın kontrolünde İl Milli Eğitim Müdürlüğünün onayı ile faaliyete geçen sınıfta, çocuklar resim dersini işlediler. 

SERBEST ZAMAN ETKİNLİKLERİ DE DÜZENLENİYOR

Eğitim Araştırma Hastanesinde kurulan sınıfta görevlendirilen Öğretmen Nüket Kızılkaya Bektaş yaptığı değerlendirmede, yapılan çalışma öğrencilerimizin motivasyonunu yükseltirken, eğitimlerinden geri kalmamalarını istiyoruz. Kronik hastalıkları olan, uzun süreli tedavi gereken öğrenciler için Hastane idaresi ile İl Milli Eğitimin yaptığı protokol çerçevesinde açılan sınıfımızla çok verimli bir çalışma gerçekleştireceğimize inanıyoruz dedi. Serbest zaman etkinliklerinin yanında doktor ve hemşire dışında öğretmenlerini gören çocukların oldukça mutlu oldukları belirten Bektaş, boyama çalışmaları, yapbozlar gibi eğlenceli içeriklerle tedavilerinden arta kalan zamanlarını verimli geçirmelerini sağlıyoruz dedi.

Hastanede öğrenim gören çocuklardan Esma Çuhal'ın annesi, kızım tedavisi için sürekli kan almasından dolayı böbreği alındı, o yüzden hastanedeyiz diyen Anne Çuhal, Milli Eğitim Müdürlüğü ile hastane idaresine teşekkür ediyoruz, kızım yapılan protokol sayesinde açılan sınıftan dolayı derslerindeki açığı kapatıyor dedi.