Sivas Numune Hastanesinde kanser hastalarına hizmet veren Onkoloji servisinde görev yapan Doktorun başka bir hastaneye nakil olması üzerine onkoloji servisi kapandı.

BİNA VAR İÇİNDE DOKTOR YOK!

Eşi Onkoloji servisinde tedavi gören Eczacı kalfası Seyit Ahmet Daş, eşinin tedavisinin nasıl devam edeceği yönünde endişelerinin olduğunu ifade ederek şunları söyledi. “Sivas Numune hastanesinde Onkoloji servisinde eşimin tedavisi devam ediyordu. Geçtiğimiz hafta Onkoloji servisindeki doktorun başka bir hastaneye nakil gitmesiyle eşim ile birlikte tedavi gören hastalar ortada kaldı. Bize diyorlar ki Sivas Cumhuriyet hastanesinde tedavi süreci devam edecek. Ama üniversitenin durumu belli. Çok sağlıklı bir koşul bulunmuyor. Ancak ben eşimin hastalığı ile ilgili planlamayı ve protokolü Üniversitede yapacağız. Ama uygulama ve tedavi yeri başka şehir olacak. Buda bize ayrıca bir maddi külfet getirecek. Üzüldüğümüz nokta şu. Bu kadar güzel binalar yapıp da içinde doktor olmaması şehir halkı olarak bizleri derinden yaralamakta.”şeklinde ifade etti.

Daş, “onkoloji servisi ile birlikte Radyasyon Onkolojisi (Radyoterapi) tedavisi için cihaza giren hastalarda mağdur oldu. Radyasyon Onkolojisi cihazı daha yeni bir cihaz. Bu cihaz yarın bir gün kullanılmadığı için atıl duruma düşecek. O yüzden sağlık alanında Sivas için yapılması gereken her ne varsa yetkililer bir an evvel yapsınlar.”ifadelerini kullandı.