"Gaziantep’te tedavi gördüğü Dr. Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde malzeme yokluğu nedeniyle ameliyatı yapılmadığı söylenen hastanın kendi rızasıyla hastaneden ayrıldığı ortaya çıktı. Hasta yakınlarının ortaya attığı iddiaların gerçeği yansıtmadığını aktaran hastanedeki kaynaklar, “Bölge bazında en fazla kalp ameliyatı yapan hastane bizim hastanemizdir. Planlanan ameliyatlar düzenli olarak gerçekleşmektedir” dedi. "

Gaziantep’te Dr. Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde malzeme yokluğu nedeniyle anjiyo ameliyatı yapılmadığı iddiasını “Gaziantep’te bu da oldu! Malzeme yok deyip ameliyatı yapmadılar!” başlıklı haberle gündeme taşımıştık. Kalp rahatsızlığı nedeniyle kaldırıldığı Dr. Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 15 gün boyunca tedavi altında kalan 74 yaşındaki Hakkı C.'nin yakınları anjiyo operasyonunun malzeme yokluğu nedeniyle yapılmadığını iddia etmişti. Devlet hastanesinde çalışan doktorun kendilerini özel hastaneye yönlendirdiğini anlatan Hakkı C.’nin yakınları, devlet hastanesinin yapmadığı ameliyat için özel hastanenin 40 bin lira fiyat çektiğini ileri sürmüştü. 

“İDDİALAR GERÇEĞİ YANSITMIYOR” 

Haberimizin ardından Memohaber merkeziyle iletişime geçen Dr. Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki kaynaklar, Hakkı C.’nin kendi rızasıyla evrak imzalayarak hastaneden ayrıldığı bilgisini paylaştı. Kendi rızasıyla evrak imzalayarak hastaneden taburcu edilen hastanın başka bir hastaneye yönlendirilmediğini aktaran kaynaklar, “Hasta yıllar önce By-pass ameliyatı olması nedeniyle yapılacak ikinci By-pass ameliyatının çok riskli olduğu hastaya aktarıldı. Hastanın sağlığına kavuşması için farklı çözüm yolları arandı. Yapılabilecek alternatif çözümler hastaya aktarıldı ancak hasta kendi isteğiyle hastaneden ayrılmak istedi. Burada hastayı başka bir hastaneye yönlendirme olayı da hiçbir zaman yaşanmadı. Bölge bazında en fazla kalp ameliyatı yapan hastane bizim hastanemizdir. Planlanan ameliyatlar düzenli olarak gerçekleşmektedir. Hastanın yakınlarının iddiaları gerçeği yansıtmamaktadır” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Memo Haber

Editör: Haber Merkezi