Gaziantep’te doğum için özel bir hastaneye giden kadın, doğum yaparken hayatını kaybetti. Olayın ardından doğuma giren doktor ve hemşirenin ortadan kaybolduğu iddia edilirken, bebeği yakınları ölüm korkusuyla hastaneden kaçırdılar. Hasta yakınları hastaneyi bastı cam çerçeve indirdiler. Hastaneye çok sayıda polis ekipleri sevk edildi.

İddiaya göre, 08.02.2020 saat 11:00‘de Normal Vajinal Doğum nedeniyle Özel Kemal Bayındır hastanesine başvuran 35 yaşında Firdevs Cennet Damar isimli bayan hasta doğum eylemi sonrasında uterus atoni kanaması komplikasyonu ile histerektomi operasyonu için ameliyata alınmış ameliyat sırasında iki defa arrest olmasının ardından. Yapılan müdehaleler sonucu hasta hayatını kaybetmesinin ardından. Bebek çocuğun halası tarafından hastane personellerinden zorla alınarak başka bir hastaneye götürüldü.

Doğum sırasında Firdevs Cennet Damar’ın ölüm haberini alan yakınları özel hastanenin acil servisi ve girişini basarak cam çerçeveleri yerle bir ettiler. Hastane yetkilileri polisi arayarak yardım istedi. Hastanenin acil servisi hasta kabul etmez iken, olaya müdahale etmek üzere hastaneye çok sayıda polis ekipleri sevk edildi.

Doğum sırasında Firdevs Cennet Damar'ın ölüm olayı ile ilgili Sağlık İl Müdürlüğü soruşturma başlattı

GÖZLER TABİP ODASINA ÇEVRİLDİ

Kamuoyu Gaziantep - Kilis Tabip Odasının olaya seyircimi kalacağı, yoksa ihmaller zinciri sonrası ölen Firdevs Cennet Damar'ın ölüm nedenini araştırmak icin araştırma komisyonu kuracak mı, yoksa özel hastaneyi koruma altına mı alacak merakla bekleniyor.

Editör: Haber Merkezi