Kepez Devlet Hastanesi’nde son iki yılda gerçekleşen 159 doğum olayında, yaşları 14 ila 17 arasında değişen yabancı uyruklu olan çocuk gelin doğumları iddiası yargıya taşınıyor. Edinilen bilgilere göre, Antalya Barosu, 15 Mart 2017'den 26 Mayıs 2019 tarihine kadar geçen dönemde Kepez Devlet Hastanesi’nde doğum yapan kadınlar içerisinde 159’u Suriye ve Afganistan başta olmak üzere yabancı ülke uyruklu yaşları 14-17 yaş arasında çocuk gelin olduğu belirlendi. İddialara göre Devlet Hastanesi kaynakları, doğum yapan tüm tüm çocukların durumunun adli makamlara intikal ettirildiğini söylerken, Antalya Barosu çocuk doğumlarını yargıya taşıyor.

Antalya Barosu oluşumu olan Çocuk Hakları Merkezi Başkanı Av. Serap Ertuğrul hastanedeki doğum olaylarında taraf olan aileler talep etmese dahi, yargıya intikal eden istismar olayları için müdahillik haklarını kullanarak, Antalya Barosu olarak talepte bulunduklarını belirterek, özellikle uyruğu yabancı olan kişilerin, sağlık güvenceleri ile ilgili ciddi sıkıntılar olduğunu görüyoruz. Bu durumdan kaynaklı muayene sırasında bir çok sıkıntıyla karşı karşıya kalabiliyorlar. Ancak doğum konusu bambaşka bir konu. Türkiye vatandaşı yada yabancı ülke vatandaşı fark etmiyor, çocukların korunması ilkesi gereği yönetmelik gereğince adli işlem başlatılması gerekiyor. Eğer doğumlar hastane tarafından gizlenmezse mutlaka hukuki süreç işlemeye başlıyor dedi. 

BİRİLERİNE PEŞKEŞ ÇEKİLİYOR İDDİASI

Konuyla ilgili olarak Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Şube Başkanı Ayla Yüksel de bir değerlendirmede bulunarak, Kepez Devlet Hastanesi’ndeki yaşandığı iddia edilen bu doğum sayılarının ve kız çocuklarının 14-17 yaş arasında olmasının toplumda yaşanan ahlaki çöküntünün dışa vurumu olduğunu söyleyerek, yaşanan doğumların neredeyse büyük kısmı yurt dışından gelen ailelerinin çocukları olduğunu görüyoruz. Acı ama gerçek şu ki; suriyeli yada başka bir uyruk vatandaşı fark etmiyor, küçük yaşta kız çocukları birilerine adeta peşkeş çekiliyor.