Halbuki aynı vekil Milletvekili seçilmesinin yıl dönümü olan 27 Haziran 2018’de düzenlediği basın toplantısında, modern fiziki ve teknik imkanları yeterli 400 yatak kapasiteli 80 bin metrekare alana yapılacak yeni devlet hastanesinin yeri Abdulhalik Renda Mahallesi Küçük Sanayi Sitesi Ankara yolu bölge trafik yanıdır demişti. 

Çankırı komuoyunu tarafından üzüntüyle karşılanan bu gelişme sonrasında, bütün planlar adeta alt üst oldu. Adeta yılan hikâyesine dönen yeni Devlet Hastanesinin yeri ile ilgili bir çok alternatifler ortaya atılırken, araştırmacılar yine hüsranla karşılaştılar.

PEKİ ŞİMDİ NE OLACAK?

Usta gazeteci, araştırmacı Mustafa Çelik konuyla ilgili kaleme aldığı yazısında 400 yataklı olması planlanan yeni Şehir Devlet Hastanesinin yeri olarak Köy Hizmetlerinin bulunduğu alana vatandaşın talepte bulunduğu yönünde oldu. Ayrıca bu alanın arkasında yer alan Çankırı Karatekin Üniversitesinin uzun vadede Tıp Fakültesi yada Araştırma Hastanesi olması ihtimalininde bu alana yeni hastanenin yapılmasının uygun olacağını aktardı.

Editör: Haber Merkezi