Afyonkarahisar Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Mehmet Duran’a yapılan testlerin pozitif çıktığı haberini daha önce paylaşmıştık. Başhekim Mehmet Duran sonucun pozitif çıkması ile hemen karantina altına alınmış, evinde 14 günlük karantina altında tutulmuş ve tedavisine başlanmıştı. Başhekim Mehmet Duran’ın durumunun iyi olduğu da gelen bilgiler arasındaydı.

Afyonkarahisar Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Mehmet Duran, tedavisinin daha iyi yapılabilmesi ve daha sıkı takip edilebilmesi için AFSÜ Afyon Sağlık Bilimleri Üniversitesi Hastanesi’ne sevk edildi.

Tedavi sürecine AFSÜ Afyon Sağlık Bilimleri Üniversitesi Hastanesi’nde devam edilecek olan Başhekim Mehmet Duran’ın durumunda bir kötüleşme olmadığı da gelen bilgiler arasında.

Afyonkarahisar Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Mehmet Duran, evinde tedavisine başlanmadan önce, kendisinde koronavirüs tespit edildiğinde yaptığı açıklamada, vatandaşlarımızın ciddi anlamda düşünmesi gereken sözler söylemişti. Mehmet Duran “Bizler sağlık çalışanları olarak tüm tedbirleri aldığımız halde bu hastalığa yakalanıyorsak, dışarıda ki vatandaşlarımız daha büyük bir tehdit içinde. Lütfen gerekli tüm tedbirleri alalım. Maske taktığınızda zorlandığınızı biliyorum. Ama unutmayın, maske taktığınızda, solunum cihazına takıldığınızda aldığınız nefesten çok daha kolay nefes alırsınız” demişti.