Gazetede yer alan iddialara göre; Derince Eğitim, Araştırma ve Uygulama Hastanesi Alikahya yerleşkesinde mesai saatlerine geç başlandığı, mesainin erken noktalandığı, MR cihazı olmasına rağmen çalıştırılmadığı ve hastalara ileri tarihlere ultrason randevusu verildiği ileri sürüldü.

Hastanenin ultrason biriminin, Bakanlığın mesai saatlerini hiçe saydığı, bu birimde saat 09.30’da mesaiye başlanıp, saat 12.00-13.30 arasında öğle tatiline çıkıldığı, saat 16.00 olduğunda da birimin kapandığı ileri sürüldü. Bu durumun hastaları mağdur ettiği, hastalara sürekli ileri tarihlere ultrason randevusu verildiği iddia edildi. Ayrıca Alikahya yerleşkesinde 2 yıldır atıl durumda olan MR cihazının 3 aydır kapalı tutulduğu ve bunun sebebini kimsenin bilmediği öne sürüldü.

Gazetemize yapılan şikayette şu iddialara yer verildi: “Kocaeli Derince, Eğitim ve Uygulama Hastanesi Alikahya yerleşkesinde ultrason birimi saat 09.30’dan önce randevu vermiyor. Öğlen arası saat 12.00-13.30 arası olarak tatil yapılıyor. Saat 16.00’da birim kapanıyor. Yani ultrason birimindeki doktorlar, Bakanlığın mesai kuralını hiçe sayıyor. Saat 09.30’da mesaiye başlıyorlar. Hastalara sürekli ileri tarihlere ultrason randevusu veriliyor. Kadın ve çocuk hastalar zaten şehirden uzak olan hastaneye gelmek için bir sürü zaman ve para harcıyor, üstüne bir de işleri 1 günde bitmiyor. Mamografi çekimleri çok az sayıda olmasına rağmen yine de randevu veriliyor. Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi yönetimi, zaten hastane kapanacak diye ipin ucunu uzun zamandır bırakmış durumda. Ayrıca, Alikahya yerleşkesinde yaklaşık 2 yıldır atıl durumda olan MR cihazı, 3 aydır kapalı tutuluyor, çalıştırılmıyor. Sebebini kimse bilmiyor.”

İddialar böyle, yetkililere duyurulur.

Kaynak: Kocaeli Barış Gazetesi