Günlerdir Samsun’daki kamu hastanelerinde randevu almalarına rağmen vatandaşların muayene olamamasın sonrası hastanelerde oluşan kuyruğa Ak Parti İl Yönetiminin sessiz kaldığı ileri sürüldü.

Yerel basın Ak Partinin Türkiye’de gerçekleştiği Sağlıkta devrim hareketinin Samsun’da bir kısım yönetici, doktor ve sağlık çalışanı tarafından bilerek ve isteyerek planlı bir şekilde sabotaja maruz bırakıldığını iddia etti.

Haberde şu ifadelere yer verildi:

Samsun’da devlet hastanelerinin Hastane Bilgi Yönetim Sistemi Pazartesi sabahı arızalandı.

Pazartesi öğlen sistem yeninde aktive edildi fakat ciddi bir yavaşlama olduğu için sistem yeniden devreden çıkarıldı.

Salı yeniden devreye alınan HBYS bir araya yüzde 90 seviyesine çıkmasına rağmen yine randıman vermedi ve kuyrukların eritilmesini sağlayamadı.

Samsun Sağlık İl Müdürlüğü yeni HBYS sistemini yüklemek için sistemi komple devre dışı bırakınca hastanelerde kuyruk yoğunluğu iyice arttı.

Gelen bilgiye göre sistemin tam anlamıyla beceriksizlik sonucunda takip edilmediği için arıza verdiği, üç yedek sistemin de zamanında devreye sokulmadığından vatandaşa günlerdir mağduriyet yaşatıldığı öğrenildi.

Samsun’da sağlık yönetiminin beceriksiz ve bilgisizlik sebebiyle sürekli gündemde olan hantal yapısı bir türlü Ak Partili siyasetçilerin gündemine gelemiyor.

Samsun’da devlet hastanelerindeki sistem arızaları hemen hemen iki yılda bir vatandaşlara mağduriyet yaşatıyor.

Samsun’daki bu sistem arızalarının AK Parti’nin oyunu düşürmek için hayata geçirilen bir komplonun parçası ve devamı olduğu iddia edilirken AK Parti siyasetçilerinin bu duruma ses kalmaları da olaya tut ve biber ektiği söyleniyor.