Bursa Olay Gazetesi yazarı Ahmet Emin Yılmaz’ın aktardığına göre, Bursa’ya Bakanlığın yakın ilgisinin olduğu, Bunun sebeplerinden bir tanesinin Sağlık Bakan Yardımcısı Halil Eldemir yetiştiği, iş yaşamının olduğu ve ailesinin yaşadığı yer olması dolayısıyla Bursa’daki sağlık konularıyla yakından ilgilendiğini yazdı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca dünkü görüşmede bütün bunları kapsayan çalışmalarla Milletvekili Dr. Esgin’e 3 hastaneyle ilgili 3 güzel haber verdi.

Bir…

“Hasta kabulüne 16 Temmuz’da başlayan, 4 Ağustos’ta da Sayın Cumhurbaşkanı tarafından resmi açılışı yapılan Bursa Şehir Hastanesi 1 yıl içinde Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne dönüşecek.”

Bu çalışma…

Hastanenin sağlık hizmeti kalitesini arttırmak için planlandı. Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde olduğu gibi Sağlık Bilimleri Üniversitesi bağlantılı hizmet verecek.

İki…

“Çekirge Devlet Hastanesi’nde müteahhit kaynaklı sıkıntı var, inşaat bu nedenle durdu. 1 ay içinde sözleşme iptali ve tasfiye tamamlanıp yeniden ihaleye çıkılacak.”

Hedefi de koydu:

“Ödenek sorunumuz yok, hastaneyi 1.5 yıl içinde açacağız.”

Üç…

“Bursa Devlet Hastanesi’nin restorasyon sonrası 400 yataklı hastane olması yatırım programına alındı. Bunu da en kısa sürede bitireceğiz.”