Aile Hekimi olarak bir köyde görev yaptığını ifade eden doktor, köyün şehir merkezine uzak olması nedeniyle köye ulaşması uzun süren 112 acil sağlık ekipleri gelene kadar hastaya ilk müdahalesini yapan ve başında bekleyen doktor, hastanın yakını tarafından SABİM’e şikayet edildi. Sosyal medya aracılığıyla paylaşıma bulunan doktor, şu ifadeleri kullandı:

“Hasta için gerekli olabilecek tıbbi malzemelerimi alıp evlerine gittim”

“Bugün öğlen evimden dışarı çıktığımda bir hastanın genel durumu kötü bakar mısınız diyerek haber verildi telefonla.Hemen 112ye haber verin dedikten sonra hastanın eşi ile karşılaştım, hasta için gerekli olabilecek tıbbi malzemelerimi alıp evlerine gittim. Hastayı değerlendirdim.

Dağ başında olmamiz nedeniyle 112 ekiplerinin gelmesi uzun sürdüğü için hastaya damar yolu açıp mayisini de başlattığım sırada bağlı olduğum ilçe sağlık müdürü tarafından arandım.

Kendisine sabimden ulaşılmış.Bir hastanın kızı tarafından bakanlık gerekeni yapamazsa ben kendim yapacağımı bilirim o doktora,yanına birakmicam diyerek tehdit etmiş. İlk başta hafta içi baktığım hastalardan biri mi diye düşündüm.

“Doktora haber verin dikkat etsin”

Sonra öğrendim ki gittiğim evde ilgilendiğim hastanın başka bir şehirde olan kızıymış tehdit eden. Sabimden de doktora haber verin dikkat etsin denilmiş ilçe sağlık müdürüne.

112 ye bir an önce haber verin dememe celallenip tehdite başvurmuş ki benim hastadan haberimin olması ile hasta başına gitmem arasında 10 dk var en fazla. Sabime gelen tehditlere karşı kolluk kuvvetleine haber vermek yerine kişiye haber vermek kendini kolla demek?

“Bir yanda bir saatten fazla süre babasının başında 112 ekiplerine teslim edene kadar bekleyen ben,bir yanda o doktora gerekeni yapicam diyen hasta yakını..”

Gerçekten artık işimizde yaptığımız her türlü özveriyi ve karşısında gördüğümüz kötü muameleyi içim yanarak izliyorum. Bir yanda bir saatten fazla süre babasının başında 112 ekiplerine teslim edene kadar bekleyen ben,bir yanda o doktora gerekeni yapicam diyen hasta yakını…

Editör: Haber Merkezi