Zonguldak'ta "koruyucu etkiyi azaltacak" şekilde aşı yapılan vatandaşlar yeniden aşı olacak

Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi'nde aşı yaptıran bazı vatandaşlara bozuk BioNTech aşısı yaptırıldığı iddia edilmişti. Zonguldak Valiliği, böyle bir durumun kesinlikle olmadığını ancak "aşının koruyucu etkisinin azalacak şekilde uygulandığı"nı ifade etti. Pandemik Aşı Uygulamaları Komisyonu'ndan çıkan karar neticesinde bu şekilde aşı yaptıran vatandaşlar yeniden aşılanacak.

ACİLEN İNCELEME BAŞLATILDI
Valilik'ten yapılan açıklamada, kamuoyunda yayınlanan bazı haberler de ikinci doz olarak yapılan bazı aşıların bozuk olduğu iddiası üzerine Atatürk Devlet Hastanesi yönetimi tarafından inceleme başlatıldığı belirtildi. 17 Temmuz tarihinde uygulananBiontech aşılarından bir bölümünün "aşının koruyucu etkisinin azalacak şekilde uygulandığı"nın hastane yönetimince belirlendiğinin altı çizildi.

AŞILAR TEKRAR EDİLECEK

Açıklamaya göre bunun üzerine konu Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü Aşı ile Önlenebilir Hastalıklar Dairesi Başkanlığına iletilerek, izlenmesi gereken yol hakkında görüş soruldu. Daire Başkanlığı ise cevap olarak daha önce de benzer durumlara karşı Pandemik Aşı Uygulamaları Komisyonunca verilen kararlar doğrultusunda aşıların tekrar edilmesi gerektiği görüşünü aktardı. Aşıların kesinlikle bozuk olmadığı, koruyucu etkisinin azalacak şekilde uygulanmış olması sebebiyle tekrar edilmesinin uygun görüldüğü belirtildi.

Editör: Haber Merkezi