İl Sağlık Müdürlüğü büyük bir sorumluluk örneği göstererek konuyla ilgili soru işareti kalmaması adına bilirkişi tarafından araştırılacağını belirtti.

Bolu’da esnaflık yaparak geçimini sağlamaya çalışan 43 yaşındaki bir çocuk annesi Meryem Gürbunar, İzzet Baysal Eğitim ve Araştırma Hastanesine 861 TL ödemesine rağmen, borcun var diyerek tedavisini kestiler. Konuyla ilgili olarak Gürbunar’ın yaşadığı mağduriyetin Bolu Gündem gazetesinde haber olmasının ardından Bolu İl Sağlık Müdürlüğü’nden açıklama geldi.

Bolu İl Sağlık Müdürü Muhammed Emin Demirkol imzalı açıklamada vatandaşların aklında bir soru işareti kalmaması adına konuyu araştırması için bilirkişi görevlendirildiği belirtildi.

İl Sağlık Müdürü Demirkol imzalı açıklama şu şekilde: “Anılan haberde hastanın beyanına göre kendisinin borçlu çıkarıldığı ve gerekli tedavi ve tetkiklerin yapılmadığına ilişkin iddialar yer almaktadır.Hasta Meryem Gürbunar 10 Eylül 2018 tarihinde İzzet Baysal Eğitim Araştırma Hastanesi’ne gelmiştir. Nöroloji Polikliniğinde muayenesi gerçekleştirilmiş ve hasta Gürbunar’ın sosyal güvencesi olmadığı için ücretli hasta olarak sistemde görülmektedir. Aynı tarihte hasta Gürbunar’dan Tıbbi Genetik tahlilleri dahil olmak üzere 18 tüp kan istenmiş ve tetkik sonrası hastaya, gözetim altında tutulması gerektiği için günübirlik yatış verilmiştir. Haberde geçtiği üzere hastanede yatmadığı halde yatış gösterilmesi gibi bir durum bulunmamaktadır. Tıbbi genetik tahlilleri için Sağlık Bakanlığı’mıza ait başka bir sağlık kurumuyla yapılan protokol gereği bu ileri tetkikler ileri merkeze gönderilmekte ve ücretli hasta için oluşan hizmet bedeli sisteme daha sonra yansımaktadır. Hastanın sistemde gözüken borcu bahsedilen şekilde dış laboratuvar hizmet bedelidir.”

BİLİRKİŞİ ATANDI

“Sağlık Bakanlığı genelgeleri ile hastanelerimiz acil sağlık hizmetlerinden bedel talep edilmediği de ayrıca bilinmektedir” ifadelerine yer verilen açıklamada ayrıca İl Sağlık Müdürü Demirkol büyük bir sorumluluk örneği göstererek, “Ancak akıllarda hiçbir şekilde soru işareti kalmaması adına Müdürlüğümüzce konuyu araştırmak üzere bilirkişi araştırmacı atanmış olup, konu hassasiyetle araştırılıp sonucundan kamuoyu ve taraflar bilgilendirilecektir. İlimizde sağlık alanında hiçbir hastayı mağdur etmemeye yönelik yaklaşımlarla çalışan sağlık camiası, halkımız için kaliteli ve doğru hizmeti sunma ilkesine devam edecektir” dedi.

Kaynak:Bolu Gündem